Karré med mynta, ärter och avokado

2
0
Karré med mynta, ärter och avokado

Ett mättande middagsrecept fullproppat med härliga ingredienser och smaker! De kryddiga karréskivorna får sällskap av fräsch och lite syrlig ärtsallad, bulgur, mangoldskott och gräddfil smaksatt med rivna citronskal. En rätt som fungerar lika bra på fest som till vardags!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Karré med mynta, ärter och avokado

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn

Ärtsallad

250 g små ärtor
2 mogna avokado
1 citron
1 msk olivolja
1 kruka mynta

Karré

1 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 600 g karré i skivor
2 tsk olivolja
2 dl gräddfil
65 g mangoldskott

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2735 KJ / 653 kCal
Fett 37 g
Kolhydrater 38.3 g
Protein 37.9 g
Läs mer om näringsvärden