Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karré med mynta, ärter och avokado

Ett mättande middagsrecept fullproppat med härliga ingredienser och smaker! De kryddiga karréskivorna får sällskap av fräsch och lite syrlig ärtsallad, bulgur, mangoldskott och gräddfil smaksatt med rivna citronskal. En rätt som fungerar lika bra på fest som till vardags!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ärtsallad: Sätt på en kastrull med vatten till ärterna. Koka dem ca 3 minuter. Låt dem rinna av.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon och skär den i bitar.
  4. Skölj citronen och riv skalet. Dela citronen och pressa saften ur ena halvan. Mosa avokadon och blanda med citronsaft, olivolja, varma ärter och myntablad. Smaka av med salt och peppar.
  5. Karré: Krossa eller mortla rosépepparn. Blanda den med salt och peppar och krydda karrén.
  6. Stek karrén i olivoljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. 
  7. Blanda gräddfilen med citronskalet, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera karrén med bulgur, ärtsallad, mangoldskott och citronfilen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
Ärtsallad
  • 250 g små ärter
  • 2 mogna avokado
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka mynta
Karré
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 600 g karré i skivor
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl gräddfil
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2735 kJ / 653 kCal