Kryddrostad karré med naanbröd och orientalisk bulgursallad

4
1
Kryddrostad karré med naanbröd och orientalisk bulgursallad

Stekt fläskkarré rostad i het panna med kryddor som andas orienten – eller jul! Kanel, kryddpeppar, nejlika, kardemumma och chili ger köttet mustig och varm smak. Till karrén passar en matig sallad med bulgur, granatäpple, valnötter och persilja. Perfekt i naanbröd som vardagsmat eller fredagsmys.

Kryddrostad karré med naanbröd och orientalisk bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm chilipulver
1 tsk salt
600 g fläskkarré i bit (av rapsgris)
1 msk matolja
1 granatäpple
2 stjälkar stjälkselleri
1 kruka persilja
1 dl valnötter
3 dl kokt bulgur
65 g spenat
flingsalt
peppar

Till servering

naanbröd
turkisk yoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot quinoa eller ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i naanbrödet. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Christina

2023-01-11

JÄTTEGOTT!!

Näringsvärde per portion

Energi 2651 KJ / 637 kCal
Fett 308 g
Kolhydrater 531 g
Protein 337 g
Läs mer om näringsvärden