Kryddrostad karré med naanbröd och orientalisk bulgursallad
Stekt fläskkarré rostad i het panna med kryddor som andas orienten – eller jul! Kanel, kryddpeppar, nejlika, kardemumma och chili ger köttet mustig och varm smak. Till karrén passar en matig sallad med bulgur, granatäpple, valnötter och persilja. Perfekt i naanbröd som vardagsmat eller fredagsmys.
Ingredienser
4 portioner
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm chilipulver
1 tsk salt
600 g fläskkarré i bit (av rapsgris)
1 msk matolja
1 granatäpple
2 stjälkar stjälkselleri
1 kruka persilja
1 dl valnötter
3 dl kokt bulgur
65 g spenat
flingsalt
peppar
Till servering
naanbröd
turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 637 kCal
Fett30.8 g
Kolhydrater53.1 g
Protein33.7 g
Kommentar
JÄTTEGOTT!!
Christina
2023-01-11