Grillad fläskkarré med pepparrot och ljummen bulgur | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad fläskkarré med pepparrot och ljummen bulgur

Grillad fläskkarré med pepparrot och ljummen bulgur är riktig sommarmat! Bulgursalladen med sitt milda innehåll passar perfekt till den smakstarka grillade karrén.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram köttet så att det hinner bli rumsvarmt. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär gurkan i tunna skivor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala eller borsta morötterna, dela dem i mindre bitar om de är stora. Skär kålen i 4 klyftor (för 4 port).
  3. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Lägg ner kålen mot slutet av koktiden. Häll av vattnet.
  4. Krydda köttet runtom med salt och peppar. Stek köttet i olja 2-3 minuter på varje sida i en stek-/grillpanna eller lägg på grillen. Pensla på barbequesås.
  5. Stek rödlöken mjuk i olja i ca 2 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna och låt allt bli varmt. Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar. Blanda i bulgur och persilja strax före servering. Toppa med riven pepparrot.
  6. Servera köttet med bulgursalladen och gärna ett gott bröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera bbq-såsen.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor, kontrollera bbq-såsen.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2010.


Ursula Kalizewska
Sambons »dra mig baklänges in i fågelholken« säger det mesta! Otroligt fina, oväntade smaker tack vare pepparroten och barbequesåsen. Bjöd våra grannar som tycker man kan marinera köttet innan grillning och göra en pepparrotssås till salladen. Håller med!
Betyg 4,4

Jonas C Wahlström
Köttet passade inte till salladen, menade vissa gäster. Så andra gången tog jag kycklinglårfilé och marinerade i bl a bbq-sås, mosad kiwi, rödvin, rökarom, tabasco, honung, och soja. Blev en sötstark rätt med dragning åt den amerikanska södern, som verkligen hyllades av gästerna.
Betyg 4,3

Helena Sundström
Salladen var tråkig och smaklös, ingen av oss är speciellt förtjust i bulgur. Köttet var inte heller någon upplevelse. Bytte därför bulgur mot klyftpotatis, som min glutenintoleranta son kan äta, och marinerade köttet i olja, soja, vinäger, honung och vitlök. Gott, men inte mer.
Betyg 3,0

Ingredienser

Portioner: 4
Fläskkarré
  • 4 skivor fläskkarré (à 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl barbequesås
Bulgur
  • 2 dl hel bulgur
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 10 knippmorötter eller små vanliga (10 knippmorötter motsvara ca 4 små vanliga)
  • 1/2 spetskål eller savoykål (à ca 800 g)
  • 1 msk olja
  • 1 ask sugarsnaps (à 150 g)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl färskriven pepparrot
Lägg till i inköpslistan