Fläskkarré med bitig tomatsås
Tomatsåsen görs av färska tomater tärnade och frästa tillsammans med persilja, lök. Crème fraiche gör såsen krämig, sambal oelek ger ett sting av hetta. Tillsammans med stekt fläskkarré och bulgur blir det en rejäl middag fullproppad med smaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
1 gul lök
3 tomater
1/2 kruka persilja
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
1/2 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
1 1/2 msk balsamvinäger
salt och peppar
4 skivor fläskkarré
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2462 KJ / 588 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater46.5 g
Protein30.5 g
Kommentarer