Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med bitig tomatsås

Tomatsåsen görs av färska tomater tärnade och frästa tillsammans med persilja, lök. Crème fraiche gör såsen krämig, sambal oelek ger ett sting av hetta. Tillsammans med stekt fläskkarré och bulgur blir det en rejäl middag fullproppad med smaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i tärningar och hacka persiljan.
  3. Stek löken i hälften av oljan tills den får färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare en stund.
  4. Rör ner vatten, crème fraiche, sambal oelek, socker, vinäger, tomater, och persilja. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek fläskkarrén i en het panna i resten av oljan ca 10 minuter. Salta och peppra och vänd dem då och då.
  6. Servera karrén med tomatsåsen och bulgur.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 4 skivor fläskkarré
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2462 kJ / 588 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer