Kryddstekt helgkyckling med citrongräs och ingefära

11
1
Kryddstekt helgkyckling med citrongräs och ingefära

Den här kryddstekta helgkycklingen har smak av peppar, lime, ingefära och stjärnanis – lika gott som det låter! Servera med grönsaker eller buljongkokta nudlar.

Skriv ut
Kryddstekt helgkyckling med citrongräs och ingefära

Ingredienser

6 portioner
1
helgkyckling (1 kyckling motsvarar ca 2 kg)

Kryddsmör

1/2
röd peppar
1/2
kruka koriander
1
lime
150 g
smör (rumstempererat)
1 msk
salt

Sås

2
citrongräs
1
röd peppar
2 cm
färsk ingefära
1
stjärnanis
4
limeblad
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljontärning eller fond)
2
gula lökar
2
morötter

Till servering

ångade grönsaker som, pak choi , salladslök och salladsärter
buljongkokta nudlar
lime
koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Lillemor

4/10/2017

Toppen! Jag skall ha detta ngn av påskdagarna.

Näringsvärde per portion

Energi 3613 KJ / 864 kCal
Fett 50 g
Salt 4.28 g
Kolhydrater 55 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept