Ingefärspicklad kålrot

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
3
Ingefärspicklad kålrot

Kålroten lever sitt liv lite i skymundan och kan kännas lite småtråkig. Men den här ingefärspicklade kålroten är allt annat än tråkig. Smaksatt med ingefära, lime och stjärnanis blir den inlagda kålroten utmärkt tillbehör till asiatisk mat men den kan lika gärna lyfta vardagsköttbullarna.

Ingefärspicklad kålrot

Ingredienser

10 portioner
ca 100 g  ingefära
1 1/2 dl  ättiksprit 12 %
3 dl  socker
4 1/2 dl  vatten
1/2 tsk  jodfritt salt
5   limeblad
3   stjärnanis
1   medelstor kålrot (à ca 600 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hej, Tycker att ni bör här och allmänt ange i gram/dl hur mycket det blir. Hur mycket är 10 portioner i det här fallet. Mvh, Ibo

Ingeborg

2023-02-01

Ny spännande och god inläggning. Ger lite nya smaker och bra för variationen. Toppen för inläggning av rotfrukter! Har gjort den flera gånger och lägger till ibland lök, paprika, morot eller palsternacka. Morot och palsternacka behöver också koka upp kort i lagen.

Anna

2020-12-15

Detta recept skall jag testa, trevlig smakkombination.Skriv gärna ut % ättika, antar det är 12%. Hälsningar Mats

Mats

2020-11-15

Hej Mats! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu lagt till att det ska vara ättikssprit 12 %. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-19

Näringsvärde per portion

Energi150 KJ / 36 kCal
Fett0.1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilipicklade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamdressad råkostsallad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oxbringa med rotfrukter i asiatisk buljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga