Ingefärspicklad kålrot

1
2
Ingefärspicklad kålrot

Kålroten lever sitt liv lite i skymundan och kan kännas lite småtråkig. Men den här ingefärspicklade kålroten är allt annat än tråkig. Smaksatt med ingefära, lime och stjärnanis blir den inlagda kålroten utmärkt tillbehör till asiatisk mat men den kan lika gärna lyfta vardagsköttbullarna.

Skriv ut
Ingefärspicklad kålrot

Ingredienser

10 portioner
ca 100 g
ingefära
1 1/2 dl
ättiksprit 12 %
3 dl
socker
4 1/2 dl
vatten
1/2 tsk
jodfritt salt
5
limeblad
3
stjärnanis
1
medelstor kålrot (à ca 600 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Anna

2020-12-15

Ny spännande och god inläggning. Ger lite nya smaker och bra för variationen. Toppen för inläggning av rotfrukter! Har gjort den flera gånger och lägger till ibland lök, paprika, morot eller palsternacka. Morot och palsternacka behöver också koka upp kort i lagen.

Mats

2020-11-15

Detta recept skall jag testa, trevlig smakkombination.Skriv gärna ut % ättika, antar det är 12%. Hälsningar Mats

Redaktionen ICAse

2020-11-19

Hej Mats! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu lagt till att det ska vara ättikssprit 12 %. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 150 KJ / 36 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept