ÖVER 60 MIN | Medel

Ingefärspicklad kålrot

Kålroten lever sitt liv lite i skymundan och kan kännas lite småtråkig. Men den här ingefärspicklade kålroten är allt annat än tråkig. Smaksatt med ingefära, lime och stjärnanis blir den inlagda kålroten utmärkt tillbehör till asiatisk mat men den kan lika gärna lyfta vardagsköttbullarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva ingefäran tunt.
  2. Koka upp ingefära, ättika, socker, vatten, salt, limeblad och stjärnanis.
  3. Skala och dela kålroten i 4 delar. Skiva den tunt på mandolin.
  4. Lägg kålroten i lagen, koka upp och lägg kålroten och lag i en ren burk.
  5. Låt den stå minst 3 dagar.
  6. Servera till mat med asiatiska smaker eller t ex chilikryddade baby back ribs.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 100 g ingefära
  • 1 1/2 dl ättika
  • 3 dl socker
  • 4 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk jodfritt salt
  • 5 limeblad
  • 3 stjärnanis
  • 1 medelstor kålrot (à ca 600 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 150 kJ / 36 kCal