Ingefärspicklad kålrot
Kålroten lever sitt liv lite i skymundan och kan kännas lite småtråkig. Men den här ingefärspicklade kålroten är allt annat än tråkig. Smaksatt med ingefära, lime och stjärnanis blir den inlagda kålroten utmärkt tillbehör till asiatisk mat men den kan lika gärna lyfta vardagsköttbullarna.
Ingredienser
10 portioner
ca 100 g ingefära
1 1/2 dl ättiksprit 12 %
3 dl socker
4 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
5 limeblad
3 stjärnanis
1 medelstor kålrot (à ca 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi150 KJ / 36 kCal
Fett0.1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Hur lång hållbarhet är det på detta recept?
Maria
2024-10-07Hej Maria! Det är lång hållbarhet på den här om den får stå riktigt kallt! Som alltid gäller ju smaka och dofta! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Hej, Tycker att ni bör här och allmänt ange i gram/dl hur mycket det blir. Hur mycket är 10 portioner i det här fallet. Mvh, Ibo
Ingeborg
2023-02-01Ny spännande och god inläggning. Ger lite nya smaker och bra för variationen. Toppen för inläggning av rotfrukter! Har gjort den flera gånger och lägger till ibland lök, paprika, morot eller palsternacka. Morot och palsternacka behöver också koka upp kort i lagen.
Anna
2020-12-15