Ingefärspicklad kålrot

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
4
Ingefärspicklad kålrot

Kålroten lever sitt liv lite i skymundan och kan kännas lite småtråkig. Men den här ingefärspicklade kålroten är allt annat än tråkig. Smaksatt med ingefära, lime och stjärnanis blir den inlagda kålroten utmärkt tillbehör till asiatisk mat men den kan lika gärna lyfta vardagsköttbullarna.

Ingefärspicklad kålrot

Ingredienser

10 portioner
ca 100 g ingefära
1 1/2 dl ättiksprit 12 %
3 dl socker
4 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
5 limeblad
3 stjärnanis
1 medelstor kålrot (à ca 600 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hur lång hållbarhet är det på detta recept?

Maria

2024-10-07

Hej Maria! Det är lång hållbarhet på den här om den får stå riktigt kallt! Som alltid gäller ju smaka och dofta! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-07

Hej, Tycker att ni bör här och allmänt ange i gram/dl hur mycket det blir. Hur mycket är 10 portioner i det här fallet. Mvh, Ibo

Ingeborg

2023-02-01

Ny spännande och god inläggning. Ger lite nya smaker och bra för variationen. Toppen för inläggning av rotfrukter! Har gjort den flera gånger och lägger till ibland lök, paprika, morot eller palsternacka. Morot och palsternacka behöver också koka upp kort i lagen.

Anna

2020-12-15

Näringsvärde per portion

Energi150 KJ / 36 kCal
Fett0.1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilimarinerad pärllök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade gröna tomater
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga