Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Picklad citron passar riktigt bra till lite saltare eller kryddigare rätter, som julens skinka och revbensspjäll. Här har vi gett citronen smak av ingefära, chili och stjärnanis.
Ingredienser
20 portioner
5 citroner (à ca 160 g, gärna ekologiska)
1/2 färsk röd peppar
2 cm färsk ingefära
2 stjärnanis
4 limeblad
Saltlag
1/2 dl grovt salt
1 dl strösocker
2 msk ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dåligt recept pga av otydliga måttenheter, antar det är därför kockar inte blir ingenjörer och vice versa. Använde då två stora citroner och tror de motsvarade 5. Glasburk? 100cl, 250cl, 500cl, 1000cl? 2cm ingefära är då högst subjektivt, då ingefärarot varierar högst avsevärt i omkrets. ättiksprit antar jag är 12%
Håkan
2023-09-03Hej Håkan! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat receptet med att det ska vara en burk som rymmer 10 dl (1000 cl), à vikt på citronerna och att det ska vara ättiksprit 12 % som du skriver. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-22Hej Kamilla! Vi kan rekommendera att lägga in ca en vecka i förväg för bästa resultat och det borde hålla sig ca 4 veckor beroende på hur det åker in och ut ur kylskåpet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-28Hur lång är hållbarheten? Hur långt i förväg bör de läggas in för bästa smak?
Kamilla
2016-12-14