Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis

Picklad citron passar riktigt bra till lite saltare eller kryddigare rätter, som julens skinka och revbensspjäll. Här har vi gett citronen smak av ingefära, chili och stjärnanis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citronerna, skär dem i klyftor eller skivor och ta bort kärnorna.
  2. Dela chilin på längden, kärna ur och skär i strimlor.
  3. Skala och skiva ingefäran tunt.
  4. Varva citronklyftorna med resten av ingredienserna i en glasburk, pressa lätt så citronerna släpper lite vätska.
  5. Saltlag: Blanda salt, socker, ättika och vatten i en kastrull. Koka upp och vispa till saltet löst sig. Häll den heta lagen över citronerna och låt svalna.
  6. Förvara citronerna i kylskåp.
  7. Servera citronerna till julskinka eller revbensspjäll.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 5 citroner (gärna ekologiska)
  • 1/2 färsk röd peppar
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 stjärnanis
  • 4 limeblad
Saltlag
  • 1/2 dl grovt salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan