Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis

6
2
Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis

Picklad citron passar riktigt bra till lite saltare eller kryddigare rätter, som julens skinka och revbensspjäll. Här har vi gett citronen smak av ingefära, chili och stjärnanis.

Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis

Ingredienser

20 portioner
5 citroner (gärna ekologiska)
1/2 färsk röd peppar
2 cm färsk ingefära
2 stjärnanis
4 limeblad

Saltlag

1/2 dl grovt salt
1 dl strösocker
2 msk ättiksprit
1 1/2 dl vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Redaktionen

2016-12-28

Hej Kamilla! Vi kan rekommendera att lägga in ca en vecka i förväg för bästa resultat och det borde hålla sig ca 4 veckor beroende på hur det åker in och ut ur kylskåpet. Lycka till! Hälsningar Michelle

Kamilla

2016-12-14

Hur lång är hållbarheten? Hur långt i förväg bör de läggas in för bästa smak?