Kryddstekt karré med nudelsallad
Låt oss krydda upp kvällens karré med smaker från Asien! Den sambal oelekkryddade köttbiten serveras med en fräsch nudelsallad, lite krispiga ärtskott och syrliga limeklyftor!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022
Ingredienser
4 portioner
Karré
4 skivor benfri karré (à ca 150 g)
2 msk rapsolja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk japansk soja
Nudelsallad
4 port risnudlar
250 g snackgurka
1 rödlök
1 förp koriander (à 20 g)
1 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
1 lime
1/2 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2511 KJ / 599 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergoda smaker, men byter ut karré (gillar inte texturen) mot kyckling eller annat kött. Kanske testa göra den vegetarisk nästa gång.
Emma
2022-04-07