Smörgåsbakelse med lax, räkor och grönt
Smörgåstårta i all ära, men smörgåsbakelser är ändå snäppet vassare! Åtminstone de här, fyllda med räkor och lax och garnerade med rädisor, ärtskott och gurka. Och lite mer räkor!
Ingredienser
4 portioner
Fyllning
1 liten rödlök
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 förp handskalade räkor i lake (à 460 g)
2 dl majonnäs
svartpeppar
125 g varmrökt lax
Montering
1/2 förp snackgurkor (à 250 g)
4 rädisor
ca 25 g ärtskott
1/2 förp handskalade räkor i lake (à 460 g)
4 hönökaka (gärna västkustkaka)
2 msk majonnäs
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2564 KJ / 685 kCal
Fett48.8 g
Salt3.86 g
Kolhydrater30.6 g
Protein30.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hallå! På bilden är brödet inte Hönökaka utan något grövre. Man skulle kunna ha synpunkter på kombinationen salta räkor på sött matbröd. Receptet anger 4 Hönökakor, men i beskrivningen går det åt 2 st (?) per smörgås. Hur tycker ni att det ska vara?
Ylva
2023-06-25Gott
Susanne
2017-06-03Hej Kersti! Receptet som försvann? Refresha och sök fram på nytt. Försvann bakelsen - säkert ett gott tecken på att du gjort den väldigt bra. Och tack Lars-Gunnar för tipset om löjrom på toppen! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-13