Mandel- och parmesangratinerade rödbetor med kvarngrynsallad
Under ett gyllene täcke av mandel och parmesan gömmer sig bakade rödbetor som serveras tillsammans med en matig sallad på hela korn av havre, vete och råg, citronmarinerade morötter och krispig kålrabbi. Vill du ha snabbare variant av den här rejäla, gröna middagsrätten så välj färdigkokta rödbetor.
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g rödbetor
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1 kruka persilja
2 dl finriven parmesan
2 dl växtbaserad crème fraiche
1 dl mandelspån
salt
svartpeppar
4 port kvarngryn (korn av havre, vete och råg)
2 morötter
1 kålrabbi
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
3 msk olivolja
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3242 KJ / 777 kCal
Fett35 g
Salt2.7 g
Kolhydrater77 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer