Mandel- och parmesangratinerade rödbetor med kvarngrynsallad

2
0 Klimatsmart
Mandel- och parmesangratinerade rödbetor med kvarngrynsallad

Under ett gyllene täcke av mandel och parmesan gömmer sig bakade rödbetor som serveras tillsammans med en matig sallad på hela korn av havre, vete och råg, citronmarinerade morötter och krispig kålrabbi. Vill du ha snabbare variant av den här rejäla, gröna middagsrätten så välj färdigkokta rödbetor.

Skriv ut
Mandel- och parmesangratinerade rödbetor med kvarngrynsallad

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
rödbetor
2
vitlöksklyftor
1
förp kokta kikärtor (à 400 g)
1
kruka persilja
2 dl
finriven parmesanost
2 dl
växtbaserad crème fraiche
1 dl
mandelspån
-
salt
-
svartpeppar
4
port kvarngryn (korn av havre, vete och råg)
2
morötter
1
kålrabbi
skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
3 msk
olivolja
100 g
ärtskott

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfri växtbaserad fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3242 KJ / 777 kCal
Fett 35 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 77 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept