Mandel- och parmesangratinerade rödbetor med kvarngrynsallad

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Mandel- och parmesangratinerade rödbetor med kvarngrynsallad

Under ett gyllene täcke av mandel och parmesan gömmer sig bakade rödbetor som serveras tillsammans med en matig sallad på hela korn av havre, vete och råg, citronmarinerade morötter och krispig kålrabbi. Vill du ha snabbare variant av den här rejäla, gröna middagsrätten så välj färdigkokta rödbetor.

Mandel- och parmesangratinerade rödbetor med kvarngrynsallad

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g rödbetor
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1 kruka persilja
2 dl finriven parmesan
2 dl växtbaserad crème fraiche
1 dl mandelspån
salt
svartpeppar
4 port kvarngryn (korn av havre, vete och råg)
2 morötter
1 kålrabbi
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
3 msk olivolja
100 g ärtskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3242 KJ / 777 kCal
Fett35 g
Salt2.7 g
Kolhydrater77 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grynbowl med fänkål, jordgubbar och mynta
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hyvlade pepparkakor
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsbiffar med getostcrème
Betyg 3.4 av 5.
105 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta peppisar
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelgratinerade jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga