Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri
Vackra grönärtsfritters serveras med grynsallad och en frisk chimichurri. Grönt, matigt och kryddigt med många goda smaker som lyfter och kompletterar varandra.
Ingredienser
4 portioner
Grönärtsfritters
250 g gröna ärtor
1 gul lök
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vatten
2 msk olivolja
2 dl kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl riven lagrad ost
Chimichurri
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 schalottenlök
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft (1/2 dl motsvarar saft från ca 1 citron)
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
1 1/2 krm salt
Grynsallad
2 dl kvarngryn (fullkornsblandning av havre, vete och råg )
2 tsk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Till servering
1 förp grillad paprika (à 200 g)
65 g bladspenat
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2945 KJ / 705 kCal
Fett44 g
Salt2.98 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott, men gör en tzatziki och det blir pricken över i:et!
Mathias
2019-11-02