Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri

5
1 Klimatsmart
Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri

Vackra grönärtsfritters serveras med grynsallad och en frisk chimichurri. Grönt, matigt och kryddigt med många goda smaker som lyfter och kompletterar varandra.

Skriv ut
Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri

Ingredienser

4 portioner

Grönärtsfritters

250 g
gröna ärtor
1
gul lök
1 msk
smör
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
vatten
2 msk
olivolja
2 dl
kikärtsmjöl
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
1 dl
riven lagrad ost

Chimichurri

1
kruka persilja
1
kruka mynta
1
schalottenlök
1 dl
olivolja
1/2 dl
citronsaft (1/2 dl motsvarar saft från ca 1 citron)
1
vitlöksklyfta
1 tsk
chiliflakes
1 1/2 krm
salt

Grynsallad

2 dl
kvarngryn (fullkornsblandning av havre, vete och råg )
2 tsk
olja
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Till servering

1
förp grillad paprika (à 200 g)
65 g
bladspenat
100 g
ärtskott

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngrynen mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Mathias

11/2/2019

Jättegott, men gör en tzatziki och det blir pricken över i:et!

Näringsvärde per portion

Energi 2945 KJ / 705 kCal
Fett 44 g
Salt 2.98 g
Kolhydrater 51 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept