Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönärtsfritters med rostad grynssallad och chimichurri

Vackra grönärtsfritters serveras med grynsallad och en frisk chimichurri. Grönt, matigt och kryddigt med många goda smaker som lyfter och kompletterar varandra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönärtsfritter: Tina ärtorna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Chimichurri: Hacka persiljan och myntan. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser till chimichurrin.
  4. Grönärtsfritters: Skala och hacka löken. Fräs den mjukt i smöret i en stekpanna, pressa i vitlöken.
  5. Mixa fräset i en matberedare med ärtor, vatten och olivolja.
  6. Blanda kikärtsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner lite i taget av mjölblandningen i ärtpurén.
  7. Riv osten och blanda ner i smeten. Blanda väl.
  8. Skeda upp ärtröran med en vattendoppad sked till 8 fritters (för 4 port) på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till så de blir lite platta.
  9. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter, vänd dem efter halva tiden.
  10. Grynssallad: Rosta kvarngrynen i oljan i en stekpanna. Koka dem sedan mjuka i grönsaksbuljongen enligt anvisningen på förpackningen.
  11. Till servering: Skär paprikan i grova bitar och blanda med grynen, spenat och ärtskott. Servera grönsakerna till fritters och chimichurri.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngrynen mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönärtsfritters
  • 250 g gröna ärter
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl riven lagrad ost
Chimichurri
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl citronsaft (1/2 dl motsvarar saft från ca 1 citron)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 1/2 krm salt
Grynsallad
  • 2 dl kvarngryn (fullkornsblandning av havre, vete och råg )
  • 2 tsk olja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Till servering
  • 1 förp grillad paprika (à 200 g)
  • 65 g bladspenat
  • 100 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2945 kJ / 705 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer