Grillad kyckling och korv med potatissallad och ärtkräm
Grillade kryddkorvar och kyckling som serveras med smakrik ärtkräm och härlig potatissallad. I potatissalladen blandas ner grillade morötter och gärna färsk grillad rödlök. Ärtkrämen får fin smak av vitlök, basilika och crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
1 knippe morötter
4 rödlökar (gärna färska)
2 msk olja
salt
svartpeppar
3 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
65 g sallad (gärna röda småblad)
Ärtkräm
1 vitlöksklyfta
250 g frysta gröna ärtor
1 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1/2 citron (saften)
ca 300 g kycklingfilé
4 kryddkorvar (gärna chorizo)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4615 KJ / 1103 kCal
Fett69 g
Salt5 g
Kolhydrater69 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegoda smaker! Grillade i ugnen istället men då bara morötter och lök. Kycklingen och korven stekte vi. Alla smaker fungerade riktigt bra ihop. /Eva
Eva
2022-04-10