Lax i foliepaket med gorgonzola
Finns det något enklare, och godare, än fisk i foliepaket? Genom att grilla fisken i folie håller den sig både hel och saftig, samtidigt som den här får massor av smak av gorgonzola, svartpeppar och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
6 portioner
500 g laxfilé utan skinn
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g gorgonzola
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1259 KJ / 300 kCal
Fett24 g
Salt0.97 g
Kolhydrater1 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ser jättegott ut. Kan man laga det här i ugn? Grader? Tid?
Kerstin
2024-06-22Hej Kerstin! Det går bra att laga rätten i ugnen, 200°C i ca 15-20 minuter. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24Blev ingen sås
Sandra
2020-08-21Hej Sandra! Här är det inte någon vätska tillsatt utan smaksättningen och det lite såsiga kommer från den smälta osten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-24