Blomkålscurry med kokos och koriander
Blomkålscurry med kokos och koriander är ett spännande och nytänkande recept. Kryddorna för smaklökarna på en resa till det indiska köket. Här är det lök, vitlök och chili som fräses tillsammans med kryddorna i en gryta innan kokosmjölk och blomkål adderas. Rör ner koriander, toppa med kokos och servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris eller nudlar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1 tsk malen ingefära
1 msk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 blomkål
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
salt
peppar
1 kruka koriander
150 g salladsärtor
1 dl kokoschips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett38 g
Salt3.17 g
Kolhydrater57 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favorit till vardags!
Tilde
2021-10-07Perfekt vardags(matlåde)rätt! Pga brist bytte jag ut salladslök mot rödlök och salladsärtor mot frysta haricot verts, funkade kanon! Blev en än mer budgeträtt :) Obs! Ta färsk blomkål för bäst tuggmotstånd!
Mathilda
2021-01-26Enkelt och kanongott
Jonas
2020-09-29