Blomkålscurry med kokos och koriander

141
4
Blomkålscurry med kokos och koriander

Blomkålscurry med kokos och koriander är ett spännande och nytänkande recept. Kryddorna för smaklökarna på en resa till det indiska köket. Här är det lök, vitlök och chili som fräses tillsammans med kryddorna i en gryta innan kokosmjölk och blomkål adderas. Rör ner koriander, toppa med kokos och servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Blomkålscurry med kokos och koriander

Ingredienser

4 portioner
4 port basmatiris eller nudlar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1 tsk malen ingefära
1 msk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 blomkål
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
salt och peppar
1 kruka koriander
150 g salladsärtor
1 dl kokoschips

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

141

Kommentarer

Tilde

2021-10-07

En favorit till vardags!

Mathilda

2021-01-26

Perfekt vardags(matlåde)rätt! Pga brist bytte jag ut salladslök mot rödlök och salladsärtor mot frysta haricot verts, funkade kanon! Blev en än mer budgeträtt :) Obs! Ta färsk blomkål för bäst tuggmotstånd!

Jonas

2020-09-29

Enkelt och kanongott

Näringsvärde per portion

Energi 2628 KJ / 628 kCal
Fett 38 g
Salt 317 g
Kolhydrater 57 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden