Kryddiga sesamspjäll

Betyg 3.1 av 5.
186 personer har röstat
2
Kryddiga sesamspjäll

De här revbensspjällen är fantastisk ”finger food”! Tillaga dem i kryddig koreansk stil med vitlök, ingefära, soja, sesamolja och chipotle paste. Laga gärna spjällen några dagar i förväg, och se till att pensla dem rikligt med glaze, den gör hela skillnaden!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Kryddiga sesamspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg  tjocka revbensspjäll
2   rivna vitlöksklyftor
1 msk  riven färsk ingefära
1 tsk  kanel
2 dl  japansk soja
1 1/2 msk  risvinäger
1/2 dl  råsocker
3 msk  sesamolja
2 msk  chilipaste (gärna chipotlepaste)
2 msk  rostade sesamfrön till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör gärna spjällen i god tid, de går bra att förbereda några dagar i förväg. Värm dem sedan i ugn ca 20 minuter på 175°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
186 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott, ansåg alla runt julbordet, både revben och rödkålskimchin Provade samma marinad till nyårsfesten, fast då med en väl mörad entrecote, även detta gick hem hos gästerna

Kenneth

2015-01-03

de bästa revbensspjäll som jag ätit, använde färsk ingefära och sambal badjak och det blev grymt bra, rekommenderas varmt, gör även rödkålskimchi till som passar perfekt

Alice

2014-12-23

Näringsvärde per portion

Energi3835 KJ / 916 kCal
Fett64 g
Salt0.85 g
Kolhydrater16 g
Protein71 g

Testa liknande recept

Koreanska revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkryddade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga