Kryddiga sesamspjäll
De här revbensspjällen är fantastisk ”finger food”! Tillaga dem i kryddig koreansk stil med vitlök, ingefära, soja, sesamolja och chipotle paste. Laga gärna spjällen några dagar i förväg, och se till att pensla dem rikligt med glaze, den gör hela skillnaden!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk kanel
2 dl japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
1/2 dl råsocker
3 msk sesamolja
2 msk chilipaste (gärna chipotlepaste)
2 msk rostade sesamfrön till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3835 KJ / 916 kCal
Fett64 g
Salt0.85 g
Kolhydrater16 g
Protein71 g
Kommentarer
Jo det här en höjdare! Tillagar det för tredje gången, denna gång som Påskmiddag! Alla längtar men testa att göra och servera med konventionell hemmagjord kimchi. Det tar lite tid men det är det värt.
Freddie
2024-03-26Fantastiskt gott, ansåg alla runt julbordet, både revben och rödkålskimchin Provade samma marinad till nyårsfesten, fast då med en väl mörad entrecote, även detta gick hem hos gästerna
Kenneth
2015-01-03de bästa revbensspjäll som jag ätit, använde färsk ingefära och sambal badjak och det blev grymt bra, rekommenderas varmt, gör även rödkålskimchi till som passar perfekt
Alice
2014-12-23