Kryddiga sesamspjäll | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddiga sesamspjäll

De här revbensspjällen är fantastisk ”finger food”! Tillaga dem i kryddig koreansk stil med vitlök, ingefära, soja, sesamolja och chipotle paste. Laga gärna spjällen några dagar i förväg, och se till att pensla dem rikligt med glaze, den gör hela skillnaden!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg spjällen i dubbla plastpåsar.
  2. Blanda övriga ingredienser och häll i påsen. Förslut påsen och låt ligga i kylskåp över natten, vänd gärna några gånger under tiden.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Lyft upp spjällen och lägg i en ugnssäker form med köttsidan nedåt.
  5. Häll marinaden i en kastrull och koka ihop till en glaze med simmig konsistens. 
  6. Ställ in spjällen i mitten av ugnen 1 timme. Vänd spjällen och låt stå ytterligare 1 timme.
  7. Höj ugnsvärmen till 225°C. 
  8. Ta ut spjällen och pensla med glazen. Häll ½ dl vatten i formen (för 4 portioner). Ställ tillbaka i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills ytan blivit läckert glaserad. Garnera med sesamfrön.
  9. Servera gärna revbensspjällen med Sweet kimchi på rödkål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör gärna spjällen i god tid, de går bra att förbereda några dagar i förväg. Värm dem sedan i ugn ca 20 minuter på 175°C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl japansk soja
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 1/2 dl råsocker
  • 3 msk sesamolja
  • 2 msk chilipaste (gärna chipotlepaste)
  • 2 msk rostade sesamfrön till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3835 kJ / 916 kCal