Kryddiga sesamspjäll

186
2
Kryddiga sesamspjäll

De här revbensspjällen är fantastisk ”finger food”! Tillaga dem i kryddig koreansk stil med vitlök, ingefära, soja, sesamolja och chipotle paste. Laga gärna spjällen några dagar i förväg, och se till att pensla dem rikligt med glaze, den gör hela skillnaden!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Kryddiga sesamspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk kanel
2 dl japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
1/2 dl råsocker
3 msk sesamolja
2 msk chilipaste (gärna chipotlepaste)
2 msk rostade sesamfrön till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör gärna spjällen i god tid, de går bra att förbereda några dagar i förväg. Värm dem sedan i ugn ca 20 minuter på 175°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

186

Kommentarer

Kenneth

2015-01-03

Fantastiskt gott, ansåg alla runt julbordet, både revben och rödkålskimchin Provade samma marinad till nyårsfesten, fast då med en väl mörad entrecote, även detta gick hem hos gästerna

Alice

2014-12-23

de bästa revbensspjäll som jag ätit, använde färsk ingefära och sambal badjak och det blev grymt bra, rekommenderas varmt, gör även rödkålskimchi till som passar perfekt

Näringsvärde per portion

Energi 3835 KJ / 916 kCal
Fett 64 g
Salt 85 g
Kolhydrater 16 g
Protein 71 g
Läs mer om näringsvärden