Koreanska spjäll

7
1
Koreanska spjäll

Fantastiskt möra och välsmakande revbensspjäll med smaker av ingefära, sesamolja och chipotlepaste. Pensla på marinaden då och då på de koreanska spjällen för att få med alla smakerna. Tillsätt honung i marinaden för extra sötma.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Koreanska spjäll

Ingredienser

8 portioner
1 msk sesamolja
1 msk färskriven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
2 tsk chipotlepaste eller sambal oelek
1 kg tjocka revbensspjäll

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten.

Gör så här

Tips

1 msk honung i marinaden ger god sötma för den som gillar det (för 8 port). Det går även bra att använda tunna spjäll. Stek dem i ugnen i ca 25 minuter.

För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren. Receptet är avsett för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Alexander

2021-09-13

Man ska inte förkoka revbenen?

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 590 kCal
Fett 46 g
Läs mer om näringsvärden