Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Koreanska spjäll

Fantastiskt möra och välsmakande revbensspjäll med smaker av ingefära, sesamolja och chipotlepaste. Pensla på marinaden då och då på de koreanska spjällen för att få med alla smakerna. Tillsätt honung i marinaden för extra sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till en marinad. Lägg spjällen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden.
  2. Gnid in marinaden och låt köttet marinera i minst 2 timmar. Vänd påsen någon gång.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Lägg spjällen i en ugnssäker form. Stek dem i ugnen i 45-55 minuter. Pensla då och då med marinaden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten.

Tips

1 msk honung i marinaden ger god sötma för den som gillar det (för 8 port). Det går även bra att använda tunna spjäll. Stek dem i ugnen i ca 25 minuter.

För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren. Receptet är avsett för 8 portioner.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 2 tsk chipotlepaste eller sambal oelek
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 46 g
Läs mer om näringsvärden