Koreanska spjäll

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Koreanska spjäll

Fantastiskt möra och välsmakande revbensspjäll med smaker av ingefära, sesamolja och chipotlepaste. Pensla på marinaden då och då på de koreanska spjällen för att få med alla smakerna. Tillsätt honung i marinaden för extra sötma.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Koreanska spjäll

Ingredienser

8 portioner
1 msk  sesamolja
1 msk  färskriven ingefära
2 msk  japansk soja
1 msk  asiatisk fisksås
2 tsk  chipotlepaste eller sambal oelek
1 kg  tjocka revbensspjäll

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten.

Gör så här

Tips

1 msk honung i marinaden ger god sötma för den som gillar det (för 8 port). Det går även bra att använda tunna spjäll. Stek dem i ugnen i ca 25 minuter.

För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren. Receptet är avsett för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Man ska inte förkoka revbenen?

Alexander

2021-09-13

Näringsvärde per portion

Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett46 g

Testa liknande recept

Koreanska revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga sesamspjäll
Betyg 3.1 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chipotle- och muscovadoglaze
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga