Koreanska spjäll
Fantastiskt möra och välsmakande revbensspjäll med smaker av ingefära, sesamolja och chipotlepaste. Pensla på marinaden då och då på de koreanska spjällen för att få med alla smakerna. Tillsätt honung i marinaden för extra sötma.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
8 portioner
1 msk sesamolja
1 msk färskriven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
2 tsk chipotlepaste eller sambal oelek
1 kg tjocka revbensspjäll
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten.
Gör så här
Tips
1 msk honung i marinaden ger god sötma för den som gillar det (för 8 port). Det går även bra att använda tunna spjäll. Stek dem i ugnen i ca 25 minuter.
För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren. Receptet är avsett för 8 portioner.
För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren. Receptet är avsett för 8 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett46 g
Kommentar
Man ska inte förkoka revbenen?
Alexander
2021-09-13