Sesamkryddade revbensspjäll | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sesamkryddade revbensspjäll

Läckra revbensspjäll som marinerats med sesamfrön, vitlök, soja och röd chilifrukt. Sesamkryddade revbensspjäll tillagar du på under 60 minuter och sedan kan du servera revbensspjällen varma eller ljumna.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär revbensspjället i portionsbitar utmed benen. Klyv stora bitar på längden till smalare bitar.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs chili och lök i olja i en kastrull. Tillsätt soja, socker, vinäger, salt och sesamolja. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Låt kallna.
  4. Pensla revbensspjällen med marinaden. Rulla bitarna i sesamfrön och lägg dem på ett ugnsäkert fat. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter tills bitarna fått fin färg och är genomstekta. Servera dem varma eller ljumna.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl råsocker
  • 3 msk vinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 1/2 dl sesamfrö
Lägg till i inköpslistan