Koreanska revbensspjäll
Revbensspjäll passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Testa att marinera revbensspjällen på koreanskt vis med vitlök, ingefära, soja, honung, sesamolja, ättiksprit och chilipasta. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
10 portioner
3 kg tunna revbensspjäll
5 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk ingefära
1 dl soja
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 1/3 dl honung
2 msk sesamolja
4 msk chilipasta (4 msk chilipaste = 4 tsk chilipulver)
majsstärkelse (majsstärkelse)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbar smak och lukt upplevelse har haft dessa på julbordet sedan receptet fanns i Buffe Förutom några år när vi varit utomlands eller bortbjudna på jul. Idag 22 januari har vi gjort en ny portion av de koreanska revbensspjällen som vi ska njuta av som middagsmat.
Astrid
2024-01-22Underbart gott, vi har det traditionellt varje år på julbordet !
Elin
2010-10-05Jag har intet att tillägga eller förändra och håller med Lena-Marie. Jag fick rätten på min 70-årsdag. Och ska nu försöka laga den alldeles själv.
Ulf
2009-07-22