Koreanska revbensspjäll

14
3
Koreanska revbensspjäll

Revbensspjäll passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Testa att marinera revbensspjällen på koreanskt vis med vitlök, ingefära, soja, honung, sesamolja, ättiksprit och chilipasta. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Koreanska revbensspjäll

Ingredienser

10 portioner
3 kg tunna revbensspjäll
5 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk ingefära
1 dl soja
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 1/3 dl honung
2 msk sesamolja
4 msk chilipasta (4 msk chilipaste = 4 tsk chilipulver)
majsstärkelse (majsstärkelse)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjökprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i chilipasten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Elin

2010-10-05

Underbart gott, vi har det traditionellt varje år på julbordet !

Ulf

2009-07-22

Jag har intet att tillägga eller förändra och håller med Lena-Marie. Jag fick rätten på min 70-årsdag. Och ska nu försöka laga den alldeles själv.

Lena-marie

2004-12-27

Dom godaste revbensspjällen jag ätit. Vi har haft dessa på många bjudningar och vi har fört receptet vidare till samtliga gäster.