Koreanska revbensspjäll | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Koreanska revbensspjäll

Revbensspjäll passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Testa att marinera revbensspjällen på koreanskt vis med vitlök, ingefära, soja, honung, sesamolja, ättiksprit och chilipasta. Fantastiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av!
  2. Lägg spjällen i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Tillslut och låt ligga i kylskåp över natten. Vänd gärna ett par gånger.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Stek revbensspjällen i ugnen på ena sidan i 45 minuter, vänd på dem och stek spjällen 45 minuter till. Spara marinaden.
  5. Koka upp marinaden. Red av den med lite maizena så att konsistensen blir simmig. Häll såsen över spjällen strax före servering. Servera gärna med spenatblad kryddade med ättika, sesamolja, lime och chili och "Gurk-kimchi". På bilden är spjällen garnerade med lättsaltade chips.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjökprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i chilipasten.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 kg tunna revbensspjäll
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 1/3 dl honung
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk chilipasta (4 msk chilipaste = 4 tsk chilipulver)
  • maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
Lägg till i inköpslistan