Långkokta revbensspjäll med vitlöksfräst broccoli
Här får tjocka revbensspjäll en häftigt fyllig smak genom att sjuda länge i kinesiskt risvin, ingefära och soja. Servera det möra, smakrika köttet tillsammans med en rejäl portion vitlöksfräst broccoli och gärna en klassisk rotfruktsgratäng.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
4 portioner
ca 850 g tjocka revbensspjäll
5 cm färsk ingefära
125 g salladslök
1 msk rapsolja
5 msk råsocker
3 msk kinesisk soja
1 1/2 dl kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
5 dl ljummet vatten
salt
ev majsstärkelse
Vitlöksfräst broccoli
500 g broccoli
5 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2856 KJ / 682 kCal
Fett39 g
Salt0.85 g
Kolhydrater26 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Broccoliwok kändes inte optimalt tillsammans med ris. Kommer att söka andra kombinationer. Först vill jag prov gratängen som föreslås, men det blir mera mek.
Hans
2023-10-22Toppen. Har gjort det flera gånger. Kan riktigt längta efter den goda smaken.
Rut
2016-10-13