Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Långkokta revbensspjäll med vitlöksfräst broccoli

Här får tjocka revbensspjäll en häftigt fyllig smak genom att sjuda länge i kinesiskt risvin, ingefära och soja. Servera det möra, smakrika köttet tillsammans med en rejäl portion vitlöksfräst broccoli och gärna en klassisk rotfruktsgratäng.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 4 jämnstora bitar (för 4 portioner). Lägg dem i en kastrull med vatten så det täcker. Koka upp och sjud i 5 minuter.
  2. Häll av och skölj köttet under rinnande vatten.
  3. Skala och skär ingefäran i skivor eller slantar. Skär salladslöken i ca 3 cm stora bitar.
  4. Fräs ingefära och salladslök i oljan i en gryta några minuter utan att det bränns. Rör ner sockret och låt det karamelliseras. Tillsätt soja, vin och vatten. Koka upp.
  5. Lägg i köttbitarna med benen uppåt. Sjud långsamt under lock i 2 timmar.
  6. Vänd och sjud klart utan lock i ytterligare 1 timme. Ta upp köttet.
  7. Red ev såsen med majsstärkelse utrörd med lite vatten. Smaka av med salt. Lägg tillbaka köttet i såsen och varmhåll.
  8. Vitlöksfräst broccoli: Skär loss broccolibuketterna. Dela i mindre bitar. Halvera stjälkarna och skär dem i skivor eller halva slantar. Skala och skiva vitlöken tunt.
  9. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Woka stjälkbitarna i ett par minuter. Lägg i broccolibuketter och vitlök och woka ett par minuter till. Smaka av med salt. Servera genast med köttet samt ris eller en god rotfruktsgratäng.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 850 g tjocka revbensspjäll
  • 5 cm färsk ingefära
  • 125 g salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 5 msk råsocker
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 dl kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
  • 5 dl ljummet vatten
  • salt
  • ev majsstärkelse
Vitlöksfräst broccoli
  • 500 g broccoli
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2856 kJ / 682 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept