Långkokta revbensspjäll med vitlöksfräst broccoli

75
1
Långkokta revbensspjäll med vitlöksfräst broccoli

Här får tjocka revbensspjäll en häftigt fyllig smak genom att sjuda länge i kinesiskt risvin, ingefära och soja. Servera det möra, smakrika köttet tillsammans med en rejäl portion vitlöksfräst broccoli och gärna en klassisk rotfruktsgratäng.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Långkokta revbensspjäll med vitlöksfräst broccoli

Ingredienser

4 portioner
ca 850 g tjocka revbensspjäll
5 cm färsk ingefära
125 g salladslök
1 msk rapsolja
5 msk råsocker
3 msk kinesisk soja
1 1/2 dl kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
5 dl ljummet vatten
salt
ev majsstärkelse

Vitlöksfräst broccoli

500 g broccoli
5 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentar

Rut

2016-10-13

Toppen. Har gjort det flera gånger. Kan riktigt längta efter den goda smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 2856 KJ / 682 kCal
Fett 39 g
Salt 85 g
Kolhydrater 26 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden