Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade revben

Grillade revben klassas som bra ”finger food” och är därför perfekta att ställa fram på grillbuffén. Det är bara grabba tag och smaska loss, en härlig utmaning på första grilldejten. I detta recept gnids de även in med rub som är en kryddblandning som kan användas istället för marinad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in spjällen med salt och peppar eller rub.
  2. Lägg spjällen på ett väloljat grillgaller i en klotgrill. Grilla på indirekt värme, 125 - 150°C. Tills spjällens innertemperatur är ca 90°C, det tar 2-3 timmar. 
  3. Pensla gärna på med glaze ett par gånger efter ca 1 1/2 timme. Vänd då och då. Passa noga så att inte ytan bränns.

För alla

Kontrollera ingredienserna på rub:en/glazen/marinaden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt ut glazen mot BBQ-sås som smaksättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • salt och peppar eller rub
  • valfri glaze
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2072 kJ / 495 kCal