Indiska chilinötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Indiska chilinötter

Smaskiga och smakrika indiska chilinötter som getts smak av garam masala, gurkmeja och chilipulver. Vackra gyllenbruna mandlar och cashewnötter som passar utmärkt till en kall öl.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skålla och skala mandeln. Värm olja i en stekpanna. Tillsätt alla kryddor utom salt. Rör om. Blanda ner mandel och cashewnötter.
  3. Häll ut blandningen på en bakpappersklädd plåt. Rosta nötterna mitt i ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden. Passa noga så att det inte bränns. Strö över saltet och låt svalna. Lägg upp i en skål. Garnera med chiliflakes och servera.

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 200 g sötmandel
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g cashewnötter (naturella)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk garam masala
  • 2 krm chilipulver
  • 1 msk flingsalt
  • chiliflakes till garnering
Lägg till i inköpslistan