Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddig korv med morot- och ingefärsmos

Ett rejält och mättande recept på kryddig vårlökskorv med smakstarkt mos! Det imponerande och matiga moset gör du av bland annat potatis, morot, apelsinsaft, äggula och riven ingefära. Avnjut tillsammans med fräsch rädissallad med krasse.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Morot- och ingefärsmos: Skala potatis, morötter och ingefära. Skär potatis och morötter i bitar och riv ingefäran. Lägg det i en kastrull och pressa i apelsinsaften. Fyll upp med vatten så det täcker och koka under lock tills allt är mjukt.
  2. Rädissallad: Ansa och skär rädisorna i klyftor. Blanda vinäger med olivoljan, smaka av med salt och peppar. Blanda rädisorna med vinägretten. Klipp krassen och blanda ner den i salladen.
  3. Korv: Snitta korven, stek den i matfettet i en stekpanna ca 10 minuter.
  4. Morot- och ingefärsmos: Värm mjölken och vispa ned i de avhällda rotfrukterna tillsammans med äggulan. Smaka av moset med salt och peppar.
  5. Servera korvarna med moset och rädissalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggula.

Tips

Koka gärna rotfrukterna med en stjärnanis för en smaknyans av lakrits.

Ingredienser

Portioner: 4
Morot- och ingefärsmos
  • 400 g potatis
  • 500 g morötter
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • färskpressad saft av 1 apelsin
  • 1 dl mjölk
  • 1 äggula
  • salt och peppar
Rädissallad
  • 1 knippe rädisor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1/2 ask krasse
Korv
  • 2 förp vårlökskorv (à 240 g)
  • 1 tsk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2193 kJ / 524 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer