Kryddig korv med morot- och ingefärsmos

5
0
Kryddig korv med morot- och ingefärsmos

Ett rejält och mättande recept på kryddig vårlökskorv med smakstarkt mos! Det imponerande och matiga moset gör du av bland annat potatis, morot, apelsinsaft, äggula och riven ingefära. Avnjut tillsammans med fräsch rädissallad med krasse.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Kryddig korv med morot- och ingefärsmos

Ingredienser

4 portioner

Morot- och ingefärsmos

400 g
potatis
500 g
morötter
2 tsk
riven färsk ingefära
färskpressad saft av 1
apelsin
1 dl
mjölk
1
äggula
-
salt och peppar

Rädissallad

1
knippe rädisor
1 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
olivolja
1/2
ask krasse

Korv

2
förp vårlökskorv (à 240 g)
1 tsk
smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggula.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Koka gärna rotfrukterna med en stjärnanis för en smaknyans av lakrits.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2193 KJ / 524 kCal
Fett 28 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 36 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept