Kryddig korv med morot- och ingefärsmos
Ett rejält och mättande recept på kryddig vårlökskorv med smakstarkt mos! Det imponerande och matiga moset gör du av bland annat potatis, morot, apelsinsaft, äggula och riven ingefära. Avnjut tillsammans med fräsch rädissallad med krasse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
4 portioner
Morot- och ingefärsmos
400 g potatis
500 g morötter
2 tsk riven färsk ingefära
färskpressad saft av 1 apelsin
1 dl mjölk
1 äggula
salt
peppar
Rädissallad
1 knippe rädisor
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
1/2 ask krasse
Korv
2 förp vårlökskorv (à 240 g)
1 tsk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2193 KJ / 524 kCal
Fett28 g
Salt4.4 g
Kolhydrater36 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer