Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Smördegsflarn med rotselleri, crème fraiche och fetaost

Vill du uppdatera smakerna till midsommar? Testa de här smördegsflarnen med rotselleri, crème fraiche och fetaost. Köper du färdig smördeg går denna rätt på ett kick!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär rotsellerin i tunna strimlor. Stek i smör tills den mjuknar och får lite färg, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Skär degen så det blir ca 12 bitar (för 12 port). Nagga botten och bred på crème fraiche. Fördela rotsellerin på och smula över fetaosten.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills den får fin färg.
  5. Garnering: Toppa med hasselnötter, gräslök, rädisor och klippt krasse.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg, laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut smör, crème fraiche och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 300 g rotselleri
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
Garnering
  • 3/4 dl hackade rostade hasselnötter
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • skivade rädisor
  • krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1551 kJ / 370 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer