Inkokt lax med krassesås
Inkokt lax med krassesås är ett fullkomligt lysande recept! Laxen blir fantastiskt god, liksom såsen. Servera den inkokta laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
1 dl pressad citronsaft
1 msk salt
1 tsk dillfrön
500 g laxfilé
sallad och kokt potatis till servering
Krassesås
2 dl lätt crème fraiche
2 hårdkokta hackade ägg
1/2 ask klippt krasse
salt och peppar
Grönsaker
100 g rädisor
150 g sockerärtor
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg i såsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi750 KJ / 180 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Hej Thomas! Laxen kan man både äta kall och varm. Om man äter den kall så låt den kallna i lagen. Smaklig måltid!
Redaktionen
2014-05-05Skall laxen serveras varm eller kall? Om den serveras kall skall den då kallna i lagen?
Thomas
2014-05-02Jättegod lax! Jag använde min höga stekpanna för att koka laxen och det fungerade superbra eftersom det var lätt att lägga i och ta ur laxen och hålla den hel. Mitt tips är att hålla koll på tiden för 15 minuter var på gränsen till länge för min ganska tunna laxbit.
Carolina
2011-12-05