Inkokt lax med krassesås är ett fullkomligt lysande recept! Laxen blir fantastiskt god, liksom såsen. Servera den inkokta laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
4
dl
vatten
1
dl
pressad citronsaft
1
msk
salt
1
tsk
dillfrön
500
g
laxfilé
sallad och kokt potatis till servering
Krassesås
2
dl
lätt crème fraiche
2
hårdkokta hackade ägg
1/2
ask klippt krasse
salt och peppar
Grönsaker
100
g
rädisor
150
g
sockerärtor
1
msk
pressad citronsaft
2
msk
olivolja
salt och peppar
För alla
Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör äggfri: uteslut ägg i såsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
11
4 st
Kommentarer
Redaktionen
2014-05-05
Hej Thomas!
Laxen kan man både äta kall och varm. Om man äter den kall så låt den kallna i lagen. Smaklig måltid!
Thomas
2014-05-02
Skall laxen serveras varm eller kall? Om den serveras kall skall den då kallna i lagen?
Carolina
2011-12-05
Jättegod lax! Jag använde min höga stekpanna för att koka laxen och det fungerade superbra eftersom det var lätt att lägga i och ta ur laxen och hålla den hel. Mitt tips är att hålla koll på tiden för 15 minuter var på gränsen till länge för min ganska tunna laxbit.
Kommentarer
Redaktionen
2014-05-05Hej Thomas! Laxen kan man både äta kall och varm. Om man äter den kall så låt den kallna i lagen. Smaklig måltid!
Thomas
2014-05-02Skall laxen serveras varm eller kall? Om den serveras kall skall den då kallna i lagen?
Carolina
2011-12-05Jättegod lax! Jag använde min höga stekpanna för att koka laxen och det fungerade superbra eftersom det var lätt att lägga i och ta ur laxen och hålla den hel. Mitt tips är att hålla koll på tiden för 15 minuter var på gränsen till länge för min ganska tunna laxbit.