Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Inkokt lax med krassesås

Inkokt lax med krassesås är ett fullkomligt lysande recept! Laxen blir fantastiskt god, liksom såsen. Servera den inkokta laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka en lag av vatten, pressad citronsaft, salt och dillfrön.
  2. Lägg ner laxfilén och sjud under lock ca 15 minuter.
  3. Krassesås: Blanda en sås av lätt crème fraiche, hårdkokta hackade ägg och klippt krasse. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grönsaker: Skiva rädisorna och strimla sockerärterna. Blanda samman med pressad citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  5. Servera den inkokta laxen med sås, sallad och kokt potatis.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 msk salt
  • 1 tsk dillfrön
  • 500 g laxfilé
  • sallad och kokt potatis till servering
Krassesås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 1/2 ask klippt krasse
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 100 g rädisor
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 750 kJ / 180 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer