Inkokt lax med krassesås

11
4
Inkokt lax med krassesås

Inkokt lax med krassesås är ett fullkomligt lysande recept! Laxen blir fantastiskt god, liksom såsen. Servera den inkokta laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.

Inkokt lax med krassesås

Ingredienser

4 portioner
4 dl vatten
1 dl pressad citronsaft
1 msk salt
1 tsk dillfrön
500 g laxfilé
sallad och kokt potatis till servering

Krassesås

2 dl lätt crème fraiche
2 hårdkokta hackade ägg
1/2 ask klippt krasse
salt och peppar

Grönsaker

100 g rädisor
150 g sockerärtor
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg i såsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Redaktionen

2014-05-05

Hej Thomas! Laxen kan man både äta kall och varm. Om man äter den kall så låt den kallna i lagen. Smaklig måltid!

Thomas

2014-05-02

Skall laxen serveras varm eller kall? Om den serveras kall skall den då kallna i lagen?

Carolina

2011-12-05

Jättegod lax! Jag använde min höga stekpanna för att koka laxen och det fungerade superbra eftersom det var lätt att lägga i och ta ur laxen och hålla den hel. Mitt tips är att hålla koll på tiden för 15 minuter var på gränsen till länge för min ganska tunna laxbit.

Näringsvärde per portion

Energi 750 KJ / 180 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden