Kryddig kikärtsgryta med fänkål
En smakrik och färgglad gryta står på kvällens meny. Gjord på kikärtor och smaksatt med bland annat fänkål, ingefära, curry och kanel får du en mustig och mumsig gryta. Servera med durumvete, hackad persilja och fräscha tomater. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål (à ca 300 g)
1 tsk hel kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
2 tsk curry
1/2 tsk mald kanel
500 g passerade tomater
2 dl kokosmjölk
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk sambal oelek
salt
4 port gryn av durumvete
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
Gör så här
00:01:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 619 kCal
Fett24 g
Salt2.5 g
Kolhydrater74 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ville göra total revolt, tog saknade fänkål, så tog lite fänkålsfrön, blandade kummin med spiskummin, hade ingen fära, tog bovete istället för durumvete, saknade persilja, skippade samban med olek, resten körde jag på med lite grönsaksbuljong till dock. Blev helt okej, men skulle ge vad som helst för lite ingefära i tror jag!
Ants
2021-12-01Det skulle vara bra att få reda på näringsinnehåll/ 100 g i alla recept. För övrigt var det väldigt gott 😋
Marie
2021-02-09Jättegod gryta. Jag böt ut kummin mot spiskummin och tog en grönsaksbuljongtärning istället för salt, hade även i paprikapulver.
Hanna
2021-02-04