UNDER 45 MIN | Medel

Äppelinkokt fänkål med kummin

Vad sägs om en fräsch sallad där smakerna från fänkål, kummin och äpple blandas? Tre smaker som trivs väldigt bra ihop. Fänkålen kokar du i en lag av äppelmust, kummin och buljong. När fänkålen är sval vänds krispiga skivor av äpple ner, toppar med fänkålsdill och det är klart att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva fänkålen tunt.
  2. Stöt kummin i en mortel.
  3. Koka upp äppelmust, kummin och buljong.
  4. Lägg fänkålen i lagen, koka under lock ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och vinäger. Låt fänkålen svalna.
  5. Hyvla äpplet tunt gärna på en mandolin. Vänd försiktigt ner äppelskivorna med fänkålen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Spara fänkålsdillen och använd att garnera med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål (à ca 250 g)
  • 2 tsk hel kummin
  • 2 dl äppelmust
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1/2 rött äpple (t ex pink lady)

Näringsvärde
Per portion

Energi 308 kJ / 73 kCal