Äppelinkokt fänkål med kummin

0
0
Äppelinkokt fänkål med kummin

Vad sägs om en fräsch sallad där smakerna från fänkål, kummin och äpple blandas? Tre smaker som trivs väldigt bra ihop. Fänkålen kokar du i en lag av äppelmust, kummin och buljong. När fänkålen är sval vänds krispiga skivor av äpple ner, toppar med fänkålsdill och det är klart att servera.

Skriv ut
Äppelinkokt fänkål med kummin

Ingredienser

4 portioner
2
fänkål (à ca 250 g)
2 tsk
hel kummin
2 dl
äppelmust
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
-
salt
-
svartpeppar
1 tsk
äppelcidervinäger
1/2
rött äpple (t ex pink lady)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Spara fänkålsdillen och använd att garnera med.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 308 KJ / 73 kCal
Fett 0.6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept