Äppelinkokt fänkål med kummin
![Äppelinkokt fänkål med kummin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219055/cf_259/appelinkokt_fankal_med_kummin.jpg)
Vad sägs om en fräsch sallad där smakerna från fänkål, kummin och äpple blandas? Tre smaker som trivs väldigt bra ihop. Fänkålen kokar du i en lag av äppelmust, kummin och buljong. När fänkålen är sval vänds krispiga skivor av äpple ner, toppar med fänkålsdill och det är klart att servera.
![Äppelinkokt fänkål med kummin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_219055/cf_259/appelinkokt_fankal_med_kummin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
2 tsk hel kummin
2 dl äppelmust
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
salt
svartpeppar
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 rött äpple (t ex pink lady)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Spara fänkålsdillen och använd att garnera med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi308 KJ / 73 kCal
Fett0.6 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g
Kommentarer