Äppelinkokt fänkål med kummin

0
0
Äppelinkokt fänkål med kummin

Vad sägs om en fräsch sallad där smakerna från fänkål, kummin och äpple blandas? Tre smaker som trivs väldigt bra ihop. Fänkålen kokar du i en lag av äppelmust, kummin och buljong. När fänkålen är sval vänds krispiga skivor av äpple ner, toppar med fänkålsdill och det är klart att servera.

Äppelinkokt fänkål med kummin

Ingredienser

4 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
2 tsk hel kummin
2 dl äppelmust
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
salt
svartpeppar
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 rött äpple (t ex pink lady)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Spara fänkålsdillen och använd att garnera med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 308 KJ / 73 kCal
Fett 0.6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden