Äppelinkokt fänkål med kummin
Vad sägs om en fräsch sallad där smakerna från fänkål, kummin och äpple blandas? Tre smaker som trivs väldigt bra ihop. Fänkålen kokar du i en lag av äppelmust, kummin och buljong. När fänkålen är sval vänds krispiga skivor av äpple ner, toppar med fänkålsdill och det är klart att servera.
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
2 tsk hel kummin
2 dl äppelmust
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
salt
svartpeppar
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 rött äpple (t ex pink lady)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi308 KJ / 73 kCal
Fett0.6 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g
Kommentarer