Kryddfylld hel bosarpskyckling

Betyg 2.8 av 5.78 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kryddfylld hel bosarpskyckling

Att ugnssteka en hel kyckling hör julen till – gott och mättar många. Hitta en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind gärna med steksnöre.

Kryddfylld hel bosarpskyckling

Ingredienser

8 bufféportioner
1 äpple
1 gul lök
4 torkade fikon
1 kanelstång
4 hela kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 hel kyckling (gärna Bosarpkyckling, à ca 2 kg)
salt
peppar

Tillbehör

rostade hasselnötter
persilja

Gör så här

00:20:00
01:30:00
Näringsberäkningen är utan tillbehör och serveringsförslag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Hoppa inte över grönkålscrème, det gör det hela komplett!

Charlotte

2015-12-18

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféport.
Energi1462 KJ / 349 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater6 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Julkryddade kycklingköttbullar med spetstkål, fikon och apelsin
Betyg 3.3 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Five spice
Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kanel- och stjärnanissill
Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad