Kryddfylld hel bosarpskyckling

Betyg 2.8 av 5.
78 personer har röstat
1
Kryddfylld hel bosarpskyckling

Att ugnssteka en hel kyckling hör julen till – gott och mättar många. Hitta en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind gärna med steksnöre.

Kryddfylld hel bosarpskyckling

Ingredienser

8 bufféportioner
1 äpple
1 gul lök
4 torkade fikon
1 kanelstång
4 hela kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 hel kyckling (gärna Bosarpkyckling, à ca 2 kg)
salt
peppar

Tillbehör

rostade hasselnötter
persilja

Gör så här

Näringsberäkningen är utan tillbehör och serveringsförslag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
78 personer har röstat

Kommentar

Hoppa inte över grönkålscrème, det gör det hela komplett!

Charlotte

2015-12-18

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféport.
Energi1462 KJ / 349 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater6 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Five spice
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Veganska revbensspjäll av tofu
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanel- och stjärnanissill
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga