Kryddfylld hel bosarpskyckling

78
1
Kryddfylld hel bosarpskyckling

Att ugnssteka en hel kyckling hör julen till – gott och mättar många. Hitta en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind gärna med steksnöre.

Kryddfylld hel bosarpskyckling

Ingredienser

8 bufféportioner
1 äpple
1 gul lök
4 torkade fikon
1 kanelstång
4 hela kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 hel kyckling (gärna Bosarpkyckling, à ca 2 kg)
salt och peppar

Tillbehör

rostade hasselnötter
persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bufféport.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan tillbehör och serveringsförslag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentar

Charlotte

2015-12-18

Hoppa inte över grönkålscrème, det gör det hela komplett!

Näringsvärde per portion

Energi 1462 KJ / 349 kCal
Fett 22 g
Salt 4 g
Kolhydrater 6 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden