Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddfylld hel bosarpskyckling

Att ugnssteka en hel kyckling hör julen till – gott och mättar många. Hitta en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind gärna med steksnöre.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar.
  3. Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda den runt om med salt och peppar och även inuti.  
  5. Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind gärna upp den med steksnöre.
  6. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek ca 20 minuter eller tills den får fin färg. Sänk sedan ugnsvärmen till 150°C och låt den steka ytterligare ca 11/2 timme eller tills innertemperaturen är 82˚C i lårvecket.
  7. Klipp bort ev. steksnöre och skär kycklingen i bitar.
  8. Tillbehör: Toppa gärna med rostade hasselnötter och hackad persilja.
  9. Servera gärna med: Grönkålscrème och Spetskål med fikon och apelsin.

Näringsberäkningen är utan tillbehör och serveringsförslag.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bufféport.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 4 torkade fikon
  • 1 kanelstång
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 1 hel kyckling (gärna Bosarpkyckling, à ca 2 kg)
  • salt och peppar
Tillbehör
  • rostade hasselnötter
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1462 kJ / 349 kCal