Kryddfylld hel bosarpskyckling
Att ugnssteka en hel kyckling hör julen till – gott och mättar många. Hitta en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind gärna med steksnöre.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 äpple
1 gul lök
4 torkade fikon
1 kanelstång
4 hela kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 hel kyckling (gärna Bosarpkyckling, à ca 2 kg)
salt
peppar
Tillbehör
rostade hasselnötter
persilja
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör och serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféport.
Energi1462 KJ / 349 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater6 g
Protein32 g
Kommentar
Hoppa inte över grönkålscrème, det gör det hela komplett!
Charlotte
2015-12-18