Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål

3
0
Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål

Prova ett recept med kyckling till julbordet! Laga stekt kyckling med brysselkål som får ta smak av honung och ingefära. Det hyvlade äpplet tillför syra och bryter av smakerna fint.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål

Ingredienser

8 bufféportioner

Hyvlat äpple

2 röda äpplen
20 g färsk persilja
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Kyckling

4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Brysselkål

500 g brysselkål
1 rödlök
1 dl flytande honung
2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 krm malen kryddnejlika
3 stjärnanis
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 986 KJ / 235 kCal
Fett 6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 23 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden