Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål

Prova ett recept med kyckling till julbordet! Laga stekt kyckling med brysselkål som får ta smak av honung och ingefära. Det hyvlade äpplet tillför syra och bryter av smakerna fint.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål

Ingredienser

8 bufféportioner

Hyvlat äpple

2 röda äpplen
20 g färsk persilja
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Kyckling

4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Brysselkål

500 g brysselkål
1 rödlök
1 dl flytande honung
2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 krm malen kryddnejlika
3 stjärnanis
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jag använde minutstrimlor istället och lade tillbaks ner dem i såsen så de fick marinera i några minuter mot slutet. Blev njut och god kyckling!

Maria

2022-11-28

Näringsvärde per bufféportion

Energi986 KJ / 235 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Five spice
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Syltade gröna tomater
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanel- och stjärnanissill
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga