Minutfilé med honungs- och ingefärsglaserad brysselkål
Prova ett recept med kyckling till julbordet! Laga stekt kyckling med brysselkål som får ta smak av honung och ingefära. Det hyvlade äpplet tillför syra och bryter av smakerna fint.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
Hyvlat äpple
2 röda äpplen
20 g färsk persilja
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Brysselkål
500 g brysselkål
1 rödlök
1 dl flytande honung
2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 krm malen kryddnejlika
3 stjärnanis
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi986 KJ / 235 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein21 g
Kommentar
Jag använde minutstrimlor istället och lade tillbaks ner dem i såsen så de fick marinera i några minuter mot slutet. Blev njut och god kyckling!
Maria
2022-11-28