Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grönkålscrème

Grönkålscrème går snabbt att tillaga och blir himmelskt gott till julbordets bastanta rätter. Från naturens skafferi behöver du rotselleri, blandspenat och grönkål. Tillsammans med grädde och en matberedare uppstår underverk. Smaksätt med salt och peppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rotsellerin i skivor och skala den. Skär den i mindre bitar och koka dem mjuka i grädden i en kastrull under lock.
  2. Lägg grönkålen och spenaten i kokande vatten och koka ca 2 minuter.  Häll den i ett durkslag och kyl den snabbt under rinnande kallt vatten. Krama försiktigt ur vattnet.
  3. Mixa grönkålen och spenaten fint i en matberedare. Lyft upp sellerin ur grädden och mixa med den. Tillsätt grädden (som sellerin kokats i) eftersom till en krämig konsistens. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Ett annat trevligt och snabbt grönkålsrecept Krämig grönkålssallad med ingefära.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rotselleri
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g hackad grönkål
  • 65 g bladspenat
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1904 kJ / 455 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer