Aprikoschutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Aprikoschutney

Ett utsökt recept på söt aprikoschutney. Du gör chutneyn av bland annat aprikos, apelsin, röd chili, vinäger, strösocker, kanel och anis. Passar bra att servera som tillbehör till exempelvis kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla aprikoserna. Skala och skär apelsinen i tunna skivor. Kärna ur och strimla chilin.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme i ca 45 minuter. Rör då och då.
  3. Chutneyn är klar när aprikoserna är mjuka och såsen har tjocknat. Späd ev med 1-2 dl vatten till lagom konsistens.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproteinoch ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 apelsin
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 5 torkade kryddnejlikor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan