Ugnsbakad spetskål med apelsin

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
2
Ugnsbakad spetskål med apelsin

Ugnsbakad spröd spetskål med härliga smaker av apelsin, timjan och citron. En utomordentligt god liten rätt att servera på buffébordet till jul. Du kan även linda in kålen i bacon innan du ugnsbakar den.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ugnsbakad spetskål med apelsin

Ingredienser

8 portioner
2   små spetskål (à ca 350 g)
50 g  smör
1/2 dl  konc apelsinjuice
ca 10   kvistar timjan
rivet skal av 1   apelsin
rivet skal av 1   citron
3/4 tsk  salt
1 1/2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Testa gärna med savojkål.

Spetskål är en värdig utmanare till den traditionella röda, gröna och bruna kålen till jul. En variant är att lägga ett par färska örtkvistar, t ex timjan eller rosmarin, på varje kålklyfta och linda in dem i bacon. Otroligt gott!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Vad ska jag göra med "rivet skal av 1 citron"? Kasta i soppåsen?

Gustav

2022-01-29

Hej Gustav! Nja, det verkar ju onödigt, men garnera den gärna tillsammans med apelsinskalet. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2022-01-31

Mumsfillibabba!

Jürgen

2021-06-06

Testa liknande recept

Caffè arancia
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och dragonsenap
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrus suissa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsincrêpes med mandeltäcke och vaniljglass
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinscones med katrinplommon
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga