En dessert av vinterns godaste ingredienser! Koka frukbitar i vit glögg med kanel och stjärnanis. Stek ihop en knaprig crunch av lussebullar, smör och råsocker och servera med krämig mascarpone.
Ingredienser
4 portioner
70
cl
vit glögg
1
kanelstång
2
stjärnanis
2
äpplen
2
päron
8
torkade aprikoser
4
torkade fikon
Lussebullscrunch
2 - 3
lussebullar
2
msk
smör
1
msk
råsocker
Till servering
mascarpone
För alla
Gör äggfri: Välj saffransbullar utan ägg. Gör glutenfri: Välj glutenfria saffransbullar. Gör laktosfri: Välj laktosfria saffransbullar, välj laktosfritt smör och byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost. Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria saffransbullar, välj mjölkproteinfritt smör och byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost och/eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Kommentarer