Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

2
0
Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

En dessert av vinterns godaste ingredienser! Koka frukbitar i vit glögg med kanel och stjärnanis. Stek ihop en knaprig crunch av lussebullar, smör och råsocker och servera med krämig mascarpone.

Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

Ingredienser

4 portioner
70 cl vit glögg
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 äpplen
2 päron
8 torkade aprikoser
4 torkade fikon

Lussebullscrunch

2 - 3 lussebullar
2 msk smör
1 msk råsocker

Till servering

mascarpone

För alla

Gör äggfri: Välj saffransbullar utan ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria saffransbullar.
Gör laktosfri: Välj laktosfria saffransbullar, välj laktosfritt smör och byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria saffransbullar, välj mjölkproteinfritt smör och byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost och/eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2183 KJ / 522 kCal
Fett 193 g
Kolhydrater 772 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden