Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

En dessert av vinterns godaste ingredienser! Koka frukbitar i vit glögg med kanel och stjärnanis. Stek ihop en knaprig crunch av lussebullar, smör och råsocker och servera med krämig mascarpone.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp glöggen med kanelstång och stjärnanis.
  2. Skala och kärna ur äpplena och päronen. Skär dem, aprikoserna och fikonen i bitar och koka dem mjuka i glöggen.
  3. Lussebullscrunch: Skär lussebullarna i små bitar. Stek dem krispiga i smöret och sockret i en stekpanna.
  4. Till servering: Servera de kokta frukterna med lussebullscrunchet och mascarpone.

För alla

Gör äggfri: Välj saffransbullar utan ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria saffransbullar.
Gör laktosfri: Välj laktosfria saffransbullar, välj laktosfritt smör och byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria saffransbullar, välj mjölkproteinfritt smör och byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost och/eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 70 cl vit glögg
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 2 äpplen
  • 2 päron
  • 8 torkade aprikoser
  • 4 torkade fikon
Lussebullscrunch
  • 3 lussebullar
  • 2 msk smör
  • 1 msk råsocker
Till servering
  • mascarpone
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2183 kJ / 522 kCal