Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost
En dessert av vinterns godaste ingredienser! Koka frukbitar i vit glögg med kanel och stjärnanis. Stek ihop en knaprig crunch av lussebullar, smör och råsocker och servera med krämig mascarpone.
Ingredienser
4 portioner
70 cl vit glögg
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 äpplen
2 päron
8 torkade aprikoser
4 torkade fikon
Lussebullscrunch
2 - 3 lussebullar
2 msk smör
1 msk råsocker
Till servering
mascarpone
För alla
Gör äggfri: Välj saffransbullar utan ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria saffransbullar.
Gör laktosfri: Välj laktosfria saffransbullar, välj laktosfritt smör och byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria saffransbullar, välj mjölkproteinfritt smör och byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost och/eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: Välj glutenfria saffransbullar.
Gör laktosfri: Välj laktosfria saffransbullar, välj laktosfritt smör och byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria saffransbullar, välj mjölkproteinfritt smör och byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost och/eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2183 KJ / 522 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater77.2 g
Protein4.8 g
Kommentarer