Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

En dessert av vinterns godaste ingredienser! Koka frukbitar i vit glögg med kanel och stjärnanis. Stek ihop en knaprig crunch av lussebullar, smör och råsocker och servera med krämig mascarpone.

Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

Ingredienser

4 portioner
70 cl  vit glögg
1   kanelstång
2   stjärnanis
2   äpplen
2   päron
8   torkade aprikoser
4   torkade fikon

Lussebullscrunch

2 - 3   lussebullar
2 msk  smör
1 msk  råsocker

Till servering

mascarpone

För alla

Gör äggfri: Välj saffransbullar utan ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria saffransbullar.
Gör laktosfri: Välj laktosfria saffransbullar, välj laktosfritt smör och byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria saffransbullar, välj mjölkproteinfritt smör och byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost och/eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2183 KJ / 522 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater77.2 g
Protein4.8 g

Testa liknande recept

Snabbvarvad julcoupe
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glöggostcréme med torkade fikon och mandel
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fruktsallad med saffransmascarpone
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Semifreddo med torkad frukt och choklad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ananastartelette med limefraiche
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga