Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

En dessert av vinterns godaste ingredienser! Koka frukbitar i vit glögg med kanel och stjärnanis. Stek ihop en knaprig crunch av lussebullar, smör och råsocker och servera med krämig mascarpone.

Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost

Ingredienser

4 portioner
70 cl vit glögg
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 äpplen
2 päron
8 torkade aprikoser
4 torkade fikon

Lussebullscrunch

2 - 3 lussebullar
2 msk smör
1 msk råsocker

Till servering

mascarpone

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2183 KJ / 522 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater77.2 g
Protein4.8 g

Testa liknande recept

Snabbvarvad julcoupe
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glöggostcréme med torkade fikon och mandel
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fruktsallad med saffransmascarpone
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakor med citrusmascarpone
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga