Krispig linssallad med halloumi och tahiniyoghurt

Krispig linssallad med halloumi och krämig tahiniyoghurt är både en utmärkt lättare middag och ett perfekt inslag på buffén. De krispiga linserna tillför härlig textur och extra smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (á 380 g)
4 msk matolja
2 krm salt
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk rökt paprikapulver
200 g halloumi eller grillost
10 morötter (ca 800 g, för 4 port)
2 krm salt
1 1/2 tsk hel spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 citron (2 msk juice, för 4 port)
2 msk olivolja
200 g grönkål (strimlad)
1 kruka mynta
2 msk rostade sesamfrön
Tahiniyoghurt
2 dl turkisk yoghurt (10%)
3 msk tahini
2 krm salt
Gör så här
00:20:00
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2814 KJ / 672 kCal
Fett44 g
Salt4.9 g
Kolhydrater36 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stNär jag sökte på marinerade linser förra hösten kom jag till ett mycket gott recept med citron, vitlök och kryddor att marinera just linser i. Nu kommer jag till detta salladsrecept. Vart har de andra receptet tagit vägen? Det va MAGISKT gott!
Josefin
Tyvärr upplevdes den väldigt torr och rätt tråkig. Såg trevligare ut än vad den var :(
Molly
En mycket god sallad som var ännu godare dagen där på! Morötterna och myntan var de delar som enligt mig "var pricken över i:et". Iaktta viss försiktighet när ni rostar linserna, min första sats blev helt bränd till kol (ibland är man lite för bunden till vad som står i receptet;)). I min ugn räckte cirka 15 minuter.
Magdalena