Krispig lax med rädisor och persiljekräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig lax med rädisor och persiljekräm

Krispig lax med rädisor och persiljekräm där laxen får sin fina yta då filéerna vänts i panko innan de stekts gyllenbruna i en het panna. En spännande variant av panering som gör ytan än mer krispig. Fisken serveras med ugnrostad potatis, rädissallad och en persiljekräm gjord på färsk persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Potatis: Dela potatisen och blanda den med oljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut den på en plåt och rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Persiljekräm: Hacka persiljan och blanda med kvarg, smaka av med salt och peppar.
  5. Sallad: Skär rädisorna i skivor eller klyftor och dela salladsärterna på längden.
  6. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka salladsärterna mjuka någon minut. Låt dem rinna av. Skär salladen grovt. Blanda den med rädisorna och ärterna. Vänd ner vinäger, olivolja, smaka av med salt och peppar.
  7. Lax: Dela laxen på längden. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Knäck äggen och vispa ihop dem för sig i en djup tallrik. Lägg pankon på en tallrik.
  8. Vänd laxen först i vetemjölsblandningen sedan i äggen och sist i pankon.
  9. Stek laxen i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  10. Servera laxen med rostad potatis, persiljekräm och sallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Lax
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • 2 msk olja
Potatis
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Persiljekräm
  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g kvarg
Sallad
  • 125 g rädisor
  • 150 g salladsärtor
  • 1/2 romansallad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3276 kJ / 874 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept