Krispig lax med rädisor och persiljekräm där laxen får sin fina yta då filéerna vänts i panko innan de stekts gyllenbruna i en het panna. En spännande variant av panering som gör ytan än mer krispig. Fisken serveras med ugnrostad potatis, rädissallad och en persiljekräm gjord på färsk persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer