Krispig lax med rädisor och persiljekräm

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
0
Krispig lax med rädisor och persiljekräm

Krispig lax med rädisor och persiljekräm där laxen får sin fina yta då filéerna vänts i panko innan de stekts gyllenbruna i en het panna. En spännande variant av panering som gör ytan än mer krispig. Fisken serveras med ugnrostad potatis, rädissallad och en persiljekräm gjord på färsk persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Krispig lax med rädisor och persiljekräm

Ingredienser

4 portioner

Lax

4 port laxfilé (à 140 g)
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl panko
2 msk olja

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Persiljekräm

1/2 kruka persilja
250 g kvarg

Sallad

125 g rädisor
150 g salladsärtor
1/2 romansallad
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3276 KJ / 874 kCal
Fett43 g
Salt1.93 g
Kolhydrater66 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingnuggets med rostad potatis och citronmajo
Betyg 4.5 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parmesan- och pankobönor
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade smågurkor med smetana
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nuggets med gömda grönsaker
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga