Krispig lax med rädisor och persiljekräm
Krispig lax med rädisor och persiljekräm där laxen får sin fina yta då filéerna vänts i panko innan de stekts gyllenbruna i en het panna. En spännande variant av panering som gör ytan än mer krispig. Fisken serveras med ugnrostad potatis, rädissallad och en persiljekräm gjord på färsk persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 port laxfilé (à 140 g)
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl panko
2 msk olja
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Persiljekräm
1/2 kruka persilja
250 g kvarg
Sallad
125 g rädisor
150 g salladsärtor
1/2 romansallad
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3276 KJ / 874 kCal
Fett43 g
Salt1.93 g
Kolhydrater66 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer