Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt
Kyckling panerad i panko ger det där krispet man vill ha i varje rätt. Till det serveras ris, en mandel- och granatäppelsallad som tillför sötma och en limeyoghurt som tillför syra och som binder ihop rätten. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022
Ingredienser
4 portioner
Limeyoghurt
skal och saft av 1 lime
2 dl matyoghurt
salt
peppar
4 port ris
Granatäppelsallad
1 granatäpple
65 g babyspenat
1 förp hel, skållad mandel (à 50 g)
1 msk olivolja
Kyckling
600 g kycklinginnerfiléer
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl panko eller ströbröd
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 689 kCal
Fett23 g
Salt1.6 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi följde tipsen och lade till rejält med chili till kycklingen och vitlök och även honung i såsen. Det blev överraskande gott och fräscht med granatäppelkärnor som poppar i munnen! Men det hade gärna fått vara lite mer grönsaker till, 15 gram spenat per portion känns lite torftigt.
Christina
2022-01-29