Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt

5
0
Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt

Kyckling panerad i panko ger det där krispet man vill ha i varje rätt. Till det serveras ris, en mandel- och granatäppelsallad som tillför sötma och en limeyoghurt som tillför syra och som binder ihop rätten. Smaklig måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2021

Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Limeyoghurt

skal och saft av 1
lime
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar
4
port ris

Granatäppelsallad

1
granatäpple
65 g
babyspenat
1
förp hel, skållad mandel (à 50 g)
1 msk
olivolja

Kyckling

600 g
kycklinginnerfiléer
2
ägg
1/2 dl
vetemjöl
1 dl
panko eller ströbröd
1 msk
olja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda kycklingen med chiliflakes innan den paneras och pressa i en vitlöksklyfta i limeyoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 689 kCal
Fett 23 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 66 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept