Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt

13
1
Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt

Kyckling panerad i panko ger det där krispet man vill ha i varje rätt. Till det serveras ris, en mandel- och granatäppelsallad som tillför sötma och en limeyoghurt som tillför syra och som binder ihop rätten. Smaklig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022

Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Limeyoghurt

skal och saft av 1 lime
2 dl matyoghurt
salt
peppar
4 port ris

Granatäppelsallad

1 granatäpple
65 g babyspenat
1 förp hel, skållad mandel (à 50 g)
1 msk olivolja

Kyckling

600 g kycklinginnerfiléer
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl panko eller ströbröd
1 msk olja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda kycklingen med chiliflakes innan den paneras och pressa i en vitlöksklyfta i limeyoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Christina

2022-01-29

Vi följde tipsen och lade till rejält med chili till kycklingen och vitlök och även honung i såsen. Det blev överraskande gott och fräscht med granatäppelkärnor som poppar i munnen! Men det hade gärna fått vara lite mer grönsaker till, 15 gram spenat per portion känns lite torftigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 689 kCal
Fett 23 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 66 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden