Krispig kyckling med nudelsallad

16
3
Krispig kyckling med nudelsallad

Ta del av det asiatiska köket! Om du älskar smaker som soja, chili, ingefära och koriander kommer du göra detsamma med denna rätt. Den pankostekta kycklingen går heller inte att få nog av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Krispig kyckling med nudelsallad

Ingredienser

4 portioner

Krispig kyckling

ca 600 g
kycklinginnerfiléer
1 msk
riven ingefära
1/2 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1 dl
vetemjöl
2
ägg
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk
rapsolja

Nudelsallad

4
port risnudlar
1
gurka
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
kruka koriander (à ca 20 g)
1 msk
japansk soja
3 msk
sweet chilisås
1
lime
1/2
isbergssallad

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko.

Gör så här

Tips

Blanda kycklingen med lite sambal oelek för extra hetta.
Det går bra att byta ut salladslöken mot purjolök. Se till att skölja den innan du skivar den.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Joshua

2021-01-19

Väldigt gott! Hade sriracha på kycklingen innan panering - om man gillar lite hetta. Kan varmt rekomenderas!

Olga

2020-02-18

Mycket gott! Snabbt och lätt att göra!

Monica

2020-02-15

Detta måste ni pröva! Supergott, enkelt, fräscht och kycklingen blir som friterad men känns inte fet💕

Näringsvärde per portion

Energi 2595 KJ / 782 kCal
Fett 14 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 109 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept