Krispig kyckling-schnitzel med kapriskräm

Panera kycklingfiléerna i ägg, dijonsenap och ströbröd och stek dem tills de fått en gyllene och krispig yta. Servera med ugnsrostad klyftpotatis, en grönsallad med tomater och den ljuvliga kapriskrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
Schnitzel
1 dl majsstärkelse
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
3 msk dijonsenap
ca 600 g minutfilé av kyckling
2 msk olja
Kapriskräm
2 msk kapris
1/2 citron
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad
Gör så här
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3208 KJ / 767 kCal
Fett32.1 g
Salt2.98 g
Kolhydrater69.8 g
Protein45.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stJätte gott, lite pyssligt att göra kycklingschnitzel men det är värt det.
Agneta
Kycklingen blev så saftig och god och fräsch sås.
Kristina
Väldigt gott recept, kapris såsen var jätte gott
Sara