Ljummen potatissallad med vita bönor och kyckling
Potatissalladen utökas med lite blomkål och blandas med en härlig olja-vinägerdressing som har extra sälta av kaprisen. Servera potatissalladen ihop med fräscha grönsaker, rädisor, mãchesallad och bönor samt färdigstekt kyckling.
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
1/2 blomkål (à ca 300 g)
Dressing
1/2 rödlök
2 msk kapris
1/2 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
salt
peppar
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 kruka basilika
1 knippe rädisor (à ca 220 g)
200 g piccolinitomater
1 förp mâchesallad (à 65 g)
2 förp stekt skivad kyckling (à 230 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1952 KJ / 466 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer