Panerad schnitzel med ärtmos
Fantastiskt god och krispig schnitzel som steks serveras här ihop med ris och ärtkräm. Krämen mixas slät och smakas av med salt och peppar, och tillför både smak och en underbar färg till rätten. Den nötiga mâchesalladen passar utmärkt till denna vardagshit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 panerade schnitzlar
2 msk smör eller olja
250 g gröna ärtor
3/4 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3049 KJ / 729 kCal
Fett30 g
Salt4.5 g
Kolhydrater72 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Schnitzlarna var underbara men stekte potatis till med beasås. Ska kika efter dessa på min ICa-butik ....
Rosita
2019-02-10God vardagsrätt somuppskattades av hela familjen. Hann läsa tidigare kommentarer och minskade på mängden mjölk till 1dl.
Jennie
2019-02-07Hej Jennie! Vi har gjort om receptet till 3/4 dl mjölk nu. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-13Instämmer med föregående! Det blev tunn ärtsoppa... hade tur nog mer ärtor hemma och öste i säkert lika mycket till.
Linnéa
2019-02-04Hej Linnéa! Ledsen för detta, men vi har nu ändrat till 3/4 dl mjölk. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-13