Krispig kyckling med gurkdipp

Mmm säger vi till krisp! Kyckling får paneras i panko och timjan och stekas i olja. Till det serveras ris, tomater och en gurktdipp gjord på cornichoner, crème fraice, majonnäs, salt och peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Gurkdipp
1 dl cornichons (inlagda gurkor)
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
salt
peppar
Kyckling
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
600 g kycklinginnerfilé
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olja
Till servering
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3239 KJ / 774 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blandade ihop pankos och kryddorna på ett fat. Annars mycket gott. Såsen var väldigt god. Stoppmätt
Ann-charlotte
2023-06-20Snabbt och enkelt vardagsrecept som var förvånansvärt gott med enkla medel
Helena
2023-01-18Jättegod! Gurkdippen var toppen.
Lisa
2021-11-17