Krispig kyckling med gurkdipp

13
4
Krispig kyckling med gurkdipp

Mmm säger vi till krisp! Kyckling får paneras i panko och timjan och stekas i olja. Till det serveras ris, tomater och en gurktdipp gjord på cornichoner, crème fraice, majonnäs, salt och peppar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Krispig kyckling med gurkdipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Gurkdipp

1 dl cornichons (inlagda gurkor)
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
salt
peppar

Kyckling

1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd (gärna panko)
600 g kycklinginnerfilé
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olja

Till servering

1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.   
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.




Gör så här

Tips

Sätt ugnen på 150°C. Stek kycklingen i omgångar och håll den varm i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Lisa

2021-11-17

Jättegod! Gurkdippen var toppen.

Anna

2021-10-20

Valde bort timjan. Barnen åt men gillade inte gurkdippen. Byter nog till lättcremefraiche och lite mindre majonnäs nästa gång.

Camilla

2021-10-20

Vi delade kycklingen i mindre bitar så det blev nuggets, och tog bort timjan. Barn gjorde gurkdippen, och alla åt maten, så det var bra betyg. Det här gör vi om.

Näringsvärde per portion

Energi 3239 KJ / 774 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept