Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen potatissallad med burgare

Bjud familjen på ljummen potatissallad med burgare. Potatissalladen gör du enkelt på kokt potatis, crème fraiche, lite sting från senap, cornichons för sälta och hackad gräslök. Stek på burgarna och servera tillsammans med färsk tomat. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen i skivor och koka den.
  2. Hacka gräslöken och skär cornichons i skivor.
  3. Blanda crème fraiche och senap. Vänd ner cornichons och gräslök och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek burgarna i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Vänd ner potatisen i crème fraicheblandningen.
  6. Skär tomaterna i skivor och servera med burgare och potatissallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Om man har rostad lök hemma är det gott att strö över eller blanda i potatissalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 dl cornichons
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap (gärna dijon)
  • salt
  • peppar
  • 4 färska hamburgare
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2850 kJ / 680 kCal