Panerad kyckling med currydip och klyftpotatis

8
2
Panerad kyckling med currydip och klyftpotatis

Panerat på matschemat slår aldrig fel! Här vänds kycklingfiléer i den krispiga pankon innan den steks gyllene i oljan, och serveras med en smakrik currydipp och ugnsrostade potatisar. Mumsfillibabba!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Panerad kyckling med currydip och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Dipp

1 dl mild ajvar relish
1 tsk curry
2 dl matlagningsyoghurt

Kyckling

600 g kycklinginnerfilé
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja

Till servering

250 g körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i paprikaröran.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.   
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av dippen med 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jennie

2022-01-15

Gott och uppskattat av alla i familjen. Gjorde kycklingen i airfryen och det gick fint.

Eva

2022-01-12

Toppen! Har inte gjort receptet än men såg att det var färre kolhydrater och som typ 1 diabetiker betyder det färre enheter av insulin!-vilket är bra för mig!

Näringsvärde per portion

Energi 2124 KJ / 503 kCal
Fett 12 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 49 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept