Panerad kyckling med currydip och klyftpotatis
Panerat på matschemat slår aldrig fel! Här vänds kycklingfiléer i den krispiga pankon innan den steks gyllene i oljan, och serveras med en smakrik currydipp och ugnsrostade potatisar. Mumsfillibabba!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Dipp
1 dl mild ajvar relish
1 tsk curry
2 dl matlagningsyoghurt
Kyckling
600 g kycklinginnerfilé
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja
Till servering
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2124 KJ / 503 kCal
Fett12 g
Salt1.7 g
Kolhydrater49 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och uppskattat av alla i familjen. Gjorde kycklingen i airfryen och det gick fint.
Jennie
2022-01-15Toppen! Har inte gjort receptet än men såg att det var färre kolhydrater och som typ 1 diabetiker betyder det färre enheter av insulin!-vilket är bra för mig!
Eva
2022-01-12