UNDER 45 MIN | Medel

Chicken nuggets med currydipp

Här är en middag som nog går hem hos de flesta i familjen – chicken nuggets med currydipp! Nuggetsen panerar du själv, vilket inte är så krångligt som man kan tro, och dippen svänger du enkelt ihop genom att blanda smetana, curry samt salt och peppar. Serveras tillsammans med ris och krispiga salladsblad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dipp: Blanda smetana och curry. Smaka av med salt och peppar.
  3. Nuggets: Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd på tre tallrikar. Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek kycklingen i oljan ca 10 minuter, vänd då och då.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Servera kycklingen med ris, sås och sallad.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna dippen med mango chutney eller lite äppelmos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Dipp
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
Nuggets
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd eller panko
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1 msk olja
  • 1 kruka krispsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3061 kJ / 729 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept