Chicken nuggets med currydipp

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
2
Chicken nuggets med currydipp

Här är en middag som nog går hem hos de flesta i familjen – chicken nuggets med currydipp! Nuggetsen panerar du själv, vilket inte är så krångligt som man kan tro, och dippen svänger du enkelt ihop genom att blanda smetana, curry samt salt och peppar. Serveras tillsammans med ris och krispiga salladsblad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Chicken nuggets med currydipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Dipp

2 dl smetana
2 tsk curry
salt
peppar

Nuggets

1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd eller panko
600 g kycklinginnerfilé
1 msk olja
1 kruka krispsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Delade kycklingfiléerna så det blev fler och mindre bitar.

Pia-marie

2021-04-08

Smetana är trevligt att ni använder i recepten. Mycket god och fräsch sallad.

Sten

2020-05-22

Näringsvärde per portion

Energi3061 KJ / 729 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingnuggets med sojadipp
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad potatis med dragonkräm och kyckling
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokospanerad kyckling med rostad broccoli
Betyg 3.9 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig kyckling med granatäpple och limeyoghurt
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad kyckling med currydip och klyftpotatis
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad kyckling med dipp
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga