Chicken nuggets med currydipp

9
1 Klimatsmart
Chicken nuggets med currydipp

Här är en middag som nog går hem hos de flesta i familjen – chicken nuggets med currydipp! Nuggetsen panerar du själv, vilket inte är så krångligt som man kan tro, och dippen svänger du enkelt ihop genom att blanda smetana, curry samt salt och peppar. Serveras tillsammans med ris och krispiga salladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Chicken nuggets med currydipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Dipp

2 dl
smetana
2 tsk
curry
-
salt
-
peppar

Nuggets

1 dl
vetemjöl
1
ägg
1 dl
ströbröd eller panko
600 g
kycklinginnerfilé
1 msk
olja
1
kruka krispsallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna dippen med mango chutney eller lite äppelmos.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Sten

5/22/2020

Smetana är trevligt att ni använder i recepten. Mycket god och fräsch sallad.

Näringsvärde per portion

Energi 3061 KJ / 729 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept