Chicken nuggets med currydipp
Här är en middag som nog går hem hos de flesta i familjen – chicken nuggets med currydipp! Nuggetsen panerar du själv, vilket inte är så krångligt som man kan tro, och dippen svänger du enkelt ihop genom att blanda smetana, curry samt salt och peppar. Serveras tillsammans med ris och krispiga salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Dipp
2 dl smetana
2 tsk curry
salt
peppar
Nuggets
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd eller panko
600 g kycklinginnerfilé
1 msk olja
1 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3061 KJ / 729 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Delade kycklingfiléerna så det blev fler och mindre bitar.
Pia-marie
2021-04-08Smetana är trevligt att ni använder i recepten. Mycket god och fräsch sallad.
Sten
2020-05-22