Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krispig laxpytt

Här är en underbart god och krispig laxpytt som vann andra pris i tävlingen Hela Sveriges Husman. Laxpytten är lika god till vardag som fest och har unika och makalöst goda smakkombinationer!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem ca 6 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta.
  3. Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och salt. Stek dem runt om i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan.
  4. Grönsaker: Strimla spetskålen. Skär sockerärterna i bitar. Skala och skiva morötterna och rödlöken. Fräs moroten i olivolja ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt curry, salt och peppar. Allt ska vara krispigt.
  5. Blanda med potatisen och laxen. Pressa över citron och ringla över honungen. Servera med citronklyftor och gärna en kall örtsås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis (500 g potatis motsvarar ca 4-6 st)
  • 1 msk olivolja
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 tsk pepparmix
  • 3/4 tsk salt
  • 1 citron
  • 2 msk flytande honung
Grönsaker
  • 300 g spetskål
  • ca 75 g sockerärtor
  • 300 g morötter (à 150 g)
  • 1 1/2 rödlökar
  • olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2184 kJ / 522 kCal
Läs mer om näringsvärden