Krispig laxpytt
Här är en underbart god och krispig laxpytt som vann andra pris i tävlingen Hela Sveriges Husman. Laxpytten är lika god till vardag som fest och har unika och makalöst goda smakkombinationer!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis (500 g potatis motsvarar ca 4-6 st)
1 msk olivolja
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk pepparmix
3/4 tsk salt
1 citron
2 msk flytande honung
Grönsaker
300 g spetskål
ca 75 g sockerärtor
300 g morötter (à 150 g)
1 - 1 1/2 rödlökar
olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 522 kCal
Kommentarer
Så roligt att jag hittade det här receptet igen. Vi brukade göra den här rätten regelbundet för omkring 10 år sedan. Tyckte så mycket om den! Sen föll den av någon anledning i glömska i åratal och för någon vecka sedan dök den upp i skallen när jag hörde någon nämna ”lyx-pytt” i något sammanhang. Då satte min hjärna igång att snurra kring ”hmm, var det inte någon pytt… med spetskål…?”. Fick gräva djupt innan jag kom ihåg att den innehöll lax och kunde googla upp receptet. Ser verkligen fram emot att laga det igen för det vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på krispigheten! Om jag minns rätt så brukade vi skippa potatisen helt då rätten står sig fint utan den. Brukade nog också göra en kall créme fraiche-sås med mango chutney till.
Julia
2023-06-02Väldigt gott. Det funkade lika bra att steka potatisen så slipper man använda ugnen
Per
2022-02-08Supergott! Kommer absolut göra igen.
Ann-charlott
2021-10-29