Krispig potatis med brantevikssill
Här möts mjukt, sött och salt i en härlig potatisrätt. Små krispigt rostade potatisar med topping är perfekt att servera på ett buffébord. Potatisarna gratineras först med parmesan och toppas därefter med sill, lök, dill och krämig crème fraiche.
Ingredienser
6 portioner
600 g små potatisar (gärna delikatesspotatis)
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja
salt
peppar
1 liten rödlök
1/2 kruka dill
1 dl crème fraiche
2 förp brantevikssill (à 265 g)
finrivet skal av 1 citron
För alla
Kontrollera noga innehållet i sillen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Tips
Rätten kan naturligtvis göras på kokta potatisar som du har över i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1344 KJ / 321 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g
Kommentar
Ska man skala potatisarna?
Karin
2023-04-08Hej Karin! Det behöver du inte göra, med skalet på så blir ytan lite extra krispig. 😃 Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-12