Krispig potatis med brantevikssill

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Krispig potatis med brantevikssill

Här möts mjukt, sött och salt i en härlig potatisrätt. Små krispigt rostade potatisar med topping är perfekt att servera på ett buffébord. Potatisarna gratineras först med parmesan och toppas därefter med sill, lök, dill och krämig crème fraiche.

Krispig potatis med brantevikssill

Ingredienser

6 portioner
600 g  små potatisar (gärna delikatesspotatis)
1 dl  riven parmesan
2 msk  olivolja
salt
peppar
1   liten rödlök
1/2   kruka dill
1 dl  crème fraiche
2   förp brantevikssill (à 265 g)
finrivet skal av 1   citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i sillen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Rätten kan naturligtvis göras på kokta potatisar som du har över i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Ska man skala potatisarna?

Karin

2023-04-08

Hej Karin! Det behöver du inte göra, med skalet på så blir ytan lite extra krispig. 😃 Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-12

Näringsvärde per portion

Energi1344 KJ / 321 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Senapssill
Betyg 4.1 av 5.
137 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
181 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubbesallad
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga