Krispig potatis

Knepet för den perfekta krispiga potatisen - koka den med bikarbonat! Blanda den med olja smaksatt med vitlök och rosmarin innan du rostar den i ugnen och slutligen toppar med persilja, citron och parmesan. Krispigare än krispigast!

Ingredienser
6 portioner
2 l vatten
2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
2 kg mjölig potatis
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin eller timjan
5 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 kruka persilja
1/2 citron (skal och lite saft)
1 dl finriven parmesan
Gör så här
00:10:00
00:01:00
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1678 KJ / 402 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g
Kommentarer