Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Detta recept på utsökt, kokt rimmad oxbringa med grannby smith-velouté tar inte allt för lång tid att tillaga. Servera det möra köttet med ett smakrikt rotfruktsmos!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morot och lök. Skär i bitar. Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull. Låt koka under lock ca 2 timmar eller tills köttet är mört.
  2. Rotfrukter: Skala potatis, palsternackor, persiljerötter och jordärtskockor. Skär i mindre bitar. Täck grönsakerna till hälften med vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärningarna och salt. Koka upp och låt koka tills grönsakerna är mjuka. 
  3. Sila av spadet, men spara det. Krossa grönsakerna lätt med en gaffel eller stomp. Späd med spadet till lagom konsistens.
  4. Sås: Skala och riv äpplet. Sila av 4 dl kokspad från oxbringann (för 4 port). Koka upp spadet med mjölk, grädde, senap, salt och peppar. Tillsätt det rivna äpplet. Skär köttet i skivor och servera med rotfruktsmoset och såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck och grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rimmad oxbringa
  • 1 morot
  • 1 lök
  • ca 1 1/2 l vatten
  • 6 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
Krossade rotfrukter
  • 4 potatisar (à 100 g)
  • 4 palsternackor
  • 4 persiljerötter
  • 8 jordärtskockor (8 skockor motsvarar ca 700 g)
  • vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
Sås
  • 1 äpple Granny Smith
  • 4 dl kokspad
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan