Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Detta recept på utsökt, kokt rimmad oxbringa med grannby smith-velouté tar inte allt för lång tid att tillaga. Servera det möra köttet med ett smakrikt rotfruktsmos!

Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Ingredienser

4 portioner
800 g  rimmad oxbringa
1   morot
1   lök
ca 1 1/2 l  vatten
6   vitpepparkorn
3   lagerblad

Krossade rotfrukter

4   potatisar (à 100 g)
4   palsternackor
4   persiljerötter
8   jordärtskockor (8 skockor motsvarar ca 700 g)
vatten
2   hönsbuljongtärningar
1 tsk  salt

Sås

1   äpple Granny Smith
4 dl  kokspad
1/2 dl  mjölk
1/2 dl  matlagningsgrädde
1 tsk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck och grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfrukter med getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med bacon, steklök och senap
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga