Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

0
0
Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Detta recept på utsökt, kokt rimmad oxbringa med grannby smith-velouté tar inte allt för lång tid att tillaga. Servera det möra köttet med ett smakrikt rotfruktsmos!

Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Ingredienser

4 portioner
800 g rimmad oxbringa
1 morot
1 lök
ca 1 1/2 l vatten
6 vitpepparkorn
3 lagerblad

Krossade rotfrukter

4 potatisar (à 100 g)
4 palsternackor
4 persiljerötter
8 jordärtskockor (8 skockor motsvarar ca 700 g)
vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt

Sås

1 äpple Granny Smith
4 dl kokspad
1/2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck och grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer