Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs
Nudlar med smakrik röd curry, krispig färs och pak choi i en krämig bas av kokosmjölk är en rätt med perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och kryddigt! Servera med lime och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 msk röd currypaste
1 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
400 g vego- eller fläskfärs
2 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 - 3 msk japansk soja
1 msk socker
250 g pak choi
200 g äggnudlar
3 finskurna salladslök
2 msk rostade sesamfrön
Serveringsförslag
limeklyftor
gärna koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi3420 KJ / 818 kCal
Fett58 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott, hade i lite extra vatten i röd curry-såsen och kokade nudlarna samt pak choien i den. Ska testa addera grönsaksbuljong nästa gång. 5/5
Kim
2024-11-02Supergott! Bra vardagsrätt. Använde familjefärs (70% nöt och 30% ärtfärs), blev super. Läst att några använt broccoli ist för pak choi, det ska jag göra nästa gång också. Rekommenderar!
Louise
2024-04-10Detta blev en suveränt god måltid som jag har lust att göra flera gånger. Men eftersom jag inte fick tag i röd currypasta googlade jag fram och testade ett alternativ. Enligt ett tips kunde man ersätta röd currypasta med tre ingredienser varav ett av dem var kakao. De andra ingredienserna har jag glömt - och hittar inte längre på internet😭 Det var otroligt gott. Kan någon hjälpa mig?
Sara
2024-03-09