Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs

41
16
Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs

Nudlar med smakrik röd curry, krispig färs och pak choi i en krämig bas av kokosmjölk är en rätt med perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och kryddigt! Servera med lime och sesamfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs

Ingredienser

4 portioner
2 msk röd currypaste
1 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
400 g vego- eller fläskfärs
2 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 - 3 msk japansk soja
1 msk socker
250 g pak choi
200 g äggnudlar
3 finskurna salladslök
2 msk rostade sesamfrön

Serveringsförslag

limeklyftor
gärna koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Philip

2023-02-03

Väldigt gott recept. Nudlarna blir krämiga. Jag gjorde en Koreansk variant med Gochuyang-pasta. Går utmärkt att lägga på Kimchi (salladskål) istället för paj Choi

Malin

2023-02-02

Super gott, vi är 5 i familjen och alla gillade det! Tog fläskfärs, adderade mer av alla kryddorna + en skvätt kalvfond i färsen. Tog också broccolie istället för pak choi. MmmMmm. Blir fler gånger!!

Josefhina

2023-02-01

Sååå gott! Mycket umami. Använde sojafärs och bytte ut pak choien mot broccoli

Näringsvärde per portion

Energi 3420 KJ / 818 kCal
Fett 58 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden