Nudelsoppa med kokos och lax
En värmande och smakrik soppa med äggnudlar, rostade rotfrukter och ugnsbakad lax smaksatt med kokosmjölk och röd curry. Toppa soppan med koriander och rostad lök och servera med limeklyftor!
Ingredienser
4 portioner
Bakad lax
1/2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
250 g laxfilé utan skinn
1/2 msk sesamfrö
Rostade rotfrukter
250 g blandade rotfrukter
1/2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Nudelsoppa
250 g äggnudlar
2 msk olja
150 g salladsärtor
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk japansk soja
Till servering
koriander
rostad lök
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3208 KJ / 767 kCal
Fett47 g
Salt3.45 g
Kolhydrater55 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och mycket gott!!
Anna-cari
2021-02-05Enkel att göra och mycket god. Jag använde thaiwokgrönsaker från frysen istället för rotsaker eftersom jag hade det hemma. Det blir lika gott.
Anna
2020-06-02Supergod soppa! Men jag uteslöt rotfrukterna, tyckte att de kändes onödiga till en redan god soppa. Superenkelt också och perfekt som bjudmat!
Cathrine
2019-01-09