Nudelsoppa med kokos och lax

22
3 Klimatsmart
Nudelsoppa med kokos och lax

En värmande och smakrik soppa med äggnudlar, rostade rotfrukter och ugnsbakad lax smaksatt med kokosmjölk och röd curry. Toppa soppan med koriander och rostad lök och servera med limeklyftor!

Nudelsoppa med kokos och lax

Ingredienser

4 portioner

Bakad lax

1/2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
250 g laxfilé utan skinn
1/2 msk sesamfrö

Rostade rotfrukter

250 g blandade rotfrukter
1/2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Nudelsoppa

250 g äggnudlar
2 msk olja
150 g salladsärtor
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk japansk soja

Till servering

koriander
rostad lök
limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot glas- eller risnudlar. Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot glas- eller risnudlar.

Gör så här

Tips

Laxen och rotfrukterna går bra att förbereda och tillsätta i nudelsoppan i steg 5.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna-cari

2021-02-05

Enkelt och mycket gott!!

Anna

2020-06-02

Enkel att göra och mycket god. Jag använde thaiwokgrönsaker från frysen istället för rotsaker eftersom jag hade det hemma. Det blir lika gott.

Cathrine

2019-01-09

Supergod soppa! Men jag uteslöt rotfrukterna, tyckte att de kändes onödiga till en redan god soppa. Superenkelt också och perfekt som bjudmat!

Näringsvärde per portion

Energi 3208 KJ / 767 kCal
Fett 47 g
Salt 3.45 g
Kolhydrater 55 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden