Thaiköttbullar med het kålsallad
Thai-inspirerade köttbullar med smak av koriander, ingefära och het sambal oelek. Smakerna harmonierar perfekt och gifter sig fint med den krispiga kålsalladen av soja, pak choi och sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
Kål
1 lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
250 g pak choi
150 g sockerärtor
4 port ris
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 kruka koriander
1 msk riven färsk ingefära
ca 500 g fläskfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 tsk salt
1/2 msk olja
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett15.8 g
Salt3.84 g
Kolhydrater63.8 g
Protein35.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer