Thaiköttbullar med het kålsallad

15
0
Thaiköttbullar med het kålsallad

Thai-inspirerade köttbullar med smak av koriander, ingefära och het sambal oelek. Smakerna harmonierar perfekt och gifter sig fint med den krispiga kålsalladen av soja, pak choi och sockerärtor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Thaiköttbullar med het kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Kål

1
lime
1/2 dl
sweet chilisås
2 msk
japansk soja
250 g
pak choi
150 g
sockerärtor
4
port ris

Köttbullar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
kruka koriander
1 msk
riven färsk ingefära
ca 500 g
fläskfärs
1 tsk
sambal oelek
1
ägg
1 tsk
salt
1/2 msk
olja

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2292 KJ / 548 kCal
Fett 15.8 g
Salt 3.84 g
Kolhydrater 63.8 g
Protein 35.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept